Hlavní navigace

Názory k článku Cnews FM: Jaké české služby preferujeme nad zahraničními? [podcast]

  • 24. 2. 2018 7:48

    Zann (neregistrovaný)

    Víte, srovnávat IMDB a ČSFD ... ono, hráblo na sníh a třeba golfová hůl se dá taky srovnávat, obojí má rukojeť no, ale i ten nejméně bystrý člověk hned pochopí, že srovnávat tyto dva nástroje, je prostě blbost. A to ČFSD ... působí amatérsky a není to načančané barvičkama a banerama v gifech no, tak to prostě je škaredé a nepoužitelné ... tvl, to je zase nááázor, jak z pomocné školy.
    CNEWS, to je úplně jiný kalibr, to vypadá naprosto úžasně, třeba řazení příspěvků v diskusích, to je profesionalita sama a přechod od Drupalu k Wordpressu, to byl majsterštyk století. Ještě že většina normálních lidí se*e na ikonky a barvičky a zajímá je obsah ... a v tomto kontextu, pane redaktore, kdyby se to dalo srovnávat, jako že moc nedá, ale čistě hypoteticky, je web ČSFD o světelné roky dál, než vy kdy s tímhle přístupem budete. ČSFD je vynikající, skvěle zpracovaný web (úmyslně neříkám služba, protože z tohoto pojmenování informačního webu typu ČSFD je mi na blití, evokuje to ve mě socialistický komunál, to byla taky služba ... výborná ... ), který se striktně zaměřuje na podstatu toho proč vlastně vznikl a né na kraviny a má nadstandardní užitnou hodnotu, což se o mnoha českých webech (když už jsme u těch webů) rozhodně říct nedá, jmenovat nebudu aby zase někdo místo argumentů netlachal něco o hejtování ...

  • 24. 2. 2018 14:57

    RedMaX

    Dneska opravdu hustyyy.

    Jako pomlouvat jinej web s tim co tady predvadite vy na cnews.cz, to je jako hodne velka drzost. Ano, chodim sem, je tu spousta zajimavejch clanku, mate proste obsah, ale designove jste jeden z nejhorsich webu v CZ. Neumite alternativni prohlizece, ze nefungujete na Pale Moonu jsem vam psal uz nekdy pred rokem a dodnes nic. Neumoznujete upravu vlastniho komentare, coz je dneska skoro standard. Mobilni verze neni zadna slava, docela blbe se v tom obsah prohlizi, proste jste ti posledni, kteri by si meli dovolit kritizovat nekoho jineho.

    K dalsim vecem:

    Pouzivam CSFD na filmy a SerialZone na serialy.

    Jednoznacne uprednostnuju Mapy.cz, naopak ty od Google uz jsem zcela prestal pouzivat, protoze jsou podle me mnohem horsi.

    Pouzivam vyhledavani na Google a cim dal vic i Duckduckgo, Seznam spis min.

    Pouzivam email na Seznamu a je to jednoznacne nejlepsi ceskej freemail, ikdyz ano take povazuju Gmail ale i Outlook.com za malinko lepsi, hlavne design je takovej cistsi a uspornejsi nez na Seznamu.

    Heureku pouzivam minimalne, mam sve oblibene obchody a srovnam si sam ceny v nich a dalsi me tak netankuji. Heureku spis, kdyz nekde neco uvidim nahodne a zaujme me to, tak si na Heureku jdu zkontrolovat obchod, jestli je OK. Nicmene na Heurece maji casto i obchody, ktere nejsou OK (nedobytne reklamace) dobre hodnoceni, ale aspon je jistota, ze to nejsou uplny podvodnici.

    Aukro obcas ano, jine bazary nepouzivam.

    Vyrustal jsem na AVG, mel jsem ho predinstalovany v pocitaci od vyrobce a kdyz skoncila platnost, tak se obcas daly poridit kody zdarma oficialne v akcich, ale mel jsem ho jednu dobu i koupeny. Pak si pamatuju, ze se daly poridit v akcich zdarma kody na Aviru a skocil jsem na Comodo Antivir + Firewall. Ten se casem zhorsil, ale to uz tu byl MS Security Essentials a nasledne Windows Defender, ktery mam dodnes a jiny antivir uz si ani nedokazu predstavit. Avast jsem nemel nikdy, obcas jsem ho nekde videl a stacilo mi to.

  • 25. 2. 2018 4:09

    siddhi (neregistrovaný)

    Co si budeme povídat přes jakékoliv výtky seznam.cz je světový unikát. Jsem jedna z mála demokratických zemí, které má lokální konkurenci k googlu.
    Co se třeba týče map, tak v rámci ČR jsou mapy.cz jednoznačně lepší a kvalitnější než google. Na druhou stranu seznam má obrovský problém v modernizaci emailových účtů a obecně v zabezpečení jejich účtů.
    Hlavní email mám na seznamu (původem post.cz, který seznam odkoupil) a během posledních řekněme pěti let mě byl napaden a zpronevěřen tento email hned třikrát. Všechny bankovní účty, účty na steamu, spotifi atd atd. sem si byl nucen převést na google. Třeba zpátky získat Steam nebyl problém, ale samotný steam mě doporučil pro příště nepoužívat jako přihlašovací email seznam.cz, s tím že ho ho mají na blacklistu.

  • 24. 2. 2018 13:45

    Kaz

    Když Lukáš říkal "když něco funguje, tak to neměň", tak jsem si hned vzpomněl, co provedli vlastnímu webu :-)

    ČSFD mě nevadí, vlastně naopak. Jednak nemám potřebu weby prohlížet z mobilu (nejsem masochista, proč bych se s tím drbal na mobilu s 5.5" display, když na PC s velkým monitorem je to pohodlnější?) a jsem rád, že to není víceméně jednostránkový, rádoby moderní nekonečně rolovací web, kde se 1/2 hodiny musí scrollovat, než se člověk někam dostane. Vše je tam rychle dostupné a nemusím hledat v nějakých hamburger menu atd. Jsem prostě konzerva :-).

    K ZPS - je to asi dobrý nástroj, ale nakonec jsem se na něj vykašlal, protože mě začaly štvát drobnosti, která se ale nakupily. Myslím tím např. rozdělení do 4 modulů (Správce, Editor, Vyvolání, Prohlížeč), protože si nikdy nevybavím, která funkce je v kterém modulu (některé se samozřejmě překrývají) a tápu. Také se bohužel snaží být "moderní" a tak je všechno stejně vyblité a když se musí po použití nějakého nástroje potvrdit akce tlačítkem, tak ho vždy dlouho hledám, protože není na první pohled výrazné. A o tom, jak tam neustále prudí reklamami (na sebe), přestože je to placený produkt, ani nemluvím. Třešnička na dortu je to, že se v každém modulu jinak tiskne (někde ani nefunguje standardní zkratka CTRL+P). Takže z hlediska vlastních funkcí je to asi super, ale to ostatní je pro mě příšerné.

  • 25. 2. 2018 6:43

    Kaz

    Seznam údajně na 2FA již pracuje, tak snad se dočkáme. Je to ale ostuda, že to stále nemají.
    Já jeho e-mail používám. Nemám tam kritické věci, ty mám u MS nebo Googlu za 2FA, ale méně důležité. Samotného mě překvapilo, že mi vyhovuje jeho nedávno aktualizované rozhraní, kde mi vlastně nic nechybí. Je přehledné, jednoduché a přesto tam nepostrádám žádnou funkci.

    Jejich e-mail má dvě věci, které většina ostatních nemá:
    1) Možnost zdarma používat vlastní doménu namísto @seznam.cz (zavedli to nedávno, ale je otázka, zda to vydrží zdarma, většina ostatních to zpoplatnila)
    2) Pokud máte na Seznamu více e-mail účtů (já jich tam mám několik), tak si je lze nasdílet (nemyslím přeposílání zpráv), tzn. můžete nějakému účtu dát právo přistupovat k vašemu účtu a pak se lze jednoduše přepnout na jiný účet (ke kterému máte přiděleno právo), aniž byste se museli na něj přihlásit. Je to velmi pohodlné a rychlé.

  • 24. 2. 2018 15:53

    Zann (neregistrovaný)

    A k tomu ZPS ... Microsoftí Fanboy, pan Urban, který ani dneska nezapomněl připomenou co všechno ze "stáje" Microsoftu používá a proč a co z jiných "stájí" nepoužívá a proč k ZPS řekne takovou kravinu, jako že "Zoner nemám rád proto, že se o něm furt zmiňujeme, protože to je fakt taková ta česká pecka" ... :-D:-D:-D to prostě nepochopíte takovou dávku otevřeného pokrytectví a diletantismu .... zato Windows 10 a hovadiny Microsoftu miluje, protože se tady o nich mluví naprosto okrajově, konkrétně on sám se nezmiňuje skoro vůbec :-D Spočítejte si někdo, kolikrát se tady za poslední rok psalo o ZPS a musíte si nutně hlasitě zaťukat na čelo nad tím, co se dneska v tom podkástu objevilo za hromady sra*ek ....
    Normální člověk, když nechce mít ve věcech bordel a chaos a tak nějak si třeba fotky třídí do adresářů podle nějakého klíče, tak ... předstírá že je profesionální fotograf :-D Tvl i tihle myslitelé mají volební právo :-D

  • 24. 2. 2018 20:53

    regine

    S příchode RAW, každý značkový výrobce dodává přibalený téměř profi SW ke zpracovaní fotek v ceně (tedy zadara), tvoření alb a uložení v cloudu (min desítky GB). V mém případě Nikon Capture NX2. A potom už je v podstatě jedno v jakém SW fotečky dopatláte (Gimp, Corel, ZPS, FastStone ...). :-)

  • 24. 2. 2018 17:15

    RedMaX

    Hlavne tam nekde rikal, ze do grafiky skoro nedela, takze nechapu proc vlastne o ZPS mluvi, kdyz o nem nic nevi. Ale teda ja ZPS taky nevedu, vyzkousel jsem ho a zjistil jsem, ze ho nepotrebuju.
    Nevim proc by melo byt trideni na fyzicke urovni spatne. Fotky pojmenovavam IMG_ROK_MESIC_DEN_PORADOVECISLO a jsou ve slozkach k logickemu celku, podle mista a casu.
    Na prohlizeni a editaci obrazku (nejen fotek) mam Photoshop (licence od byvaleho zamestnavatele, kterou mi poskytl trvale) + XnView.
    Chapu, ze pro bezneho cloveka je na nevydelecvnou cinnost cena za Photoshop respektive ted uz rocni predplatne mimo financni moznosti, takze je tam potreba to nejak nahradit, coz se da, protoze jsou ruzne jine graficke programy.