Hlavní navigace

Názor k článku Cnews FM: Jaké české služby preferujeme nad zahraničními? [podcast] od Kaz - Když Lukáš říkal "když něco funguje, tak to...

  • 24. 2. 2018 13:45

    Kaz

    Když Lukáš říkal "když něco funguje, tak to neměň", tak jsem si hned vzpomněl, co provedli vlastnímu webu :-)

    ČSFD mě nevadí, vlastně naopak. Jednak nemám potřebu weby prohlížet z mobilu (nejsem masochista, proč bych se s tím drbal na mobilu s 5.5" display, když na PC s velkým monitorem je to pohodlnější?) a jsem rád, že to není víceméně jednostránkový, rádoby moderní nekonečně rolovací web, kde se 1/2 hodiny musí scrollovat, než se člověk někam dostane. Vše je tam rychle dostupné a nemusím hledat v nějakých hamburger menu atd. Jsem prostě konzerva :-).

    K ZPS - je to asi dobrý nástroj, ale nakonec jsem se na něj vykašlal, protože mě začaly štvát drobnosti, která se ale nakupily. Myslím tím např. rozdělení do 4 modulů (Správce, Editor, Vyvolání, Prohlížeč), protože si nikdy nevybavím, která funkce je v kterém modulu (některé se samozřejmě překrývají) a tápu. Také se bohužel snaží být "moderní" a tak je všechno stejně vyblité a když se musí po použití nějakého nástroje potvrdit akce tlačítkem, tak ho vždy dlouho hledám, protože není na první pohled výrazné. A o tom, jak tam neustále prudí reklamami (na sebe), přestože je to placený produkt, ani nemluvím. Třešnička na dortu je to, že se v každém modulu jinak tiskne (někde ani nefunguje standardní zkratka CTRL+P). Takže z hlediska vlastních funkcí je to asi super, ale to ostatní je pro mě příšerné.