Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Jaký smysl má nebo nemá Windows 10 Cloud? [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 2. 2017 16:56

    Maudit (neregistrovaný)

    Vam unika podstatna vec - vydat Windows 10 Cloud Microsoft nestoji prakticky nic. Vsechno pro nej uz ma hotove. Nemusi vyvijet framework pro aplikace (ma UWP), nemusi vyvijet store (ma Windows Store), nemusi vyvijet specialni lightweight system (maji Windows od serveru az po IoT). Tak proc ho nevydat? I kdyz ho bude pouzivat jen male mnozstvi lidi, naklady jsou minimalni, takze temer vse je zisk.

    Nechapu pana Vaclavika a jeho hodnoceni Chrome OS - ze "je to dobry na surfovani" se da rict o leccems, od mobilu, pres phablety po tablety az po Surface. Jak jsem mel pred par tydny moznost vyzkouset Chrome OS, tak surfovani jo fajn, ale ty aplikace naprosta tragedie, protoze na ten form factor jich vetsina neni delana. Proc to nebylo receno? Vymyslite plno absurdnich duvodu, proc UWP ne, ale ze aktualni Android apps jsou na Chrome OS tragedie, to nereknete. Bias?

    Pro pana Vaclavika, kterej porad omyla, ze ve Windows Store nejsou aplikace - podivejte se tam. Uz davno to neni pravda. A uzivatele Windows aplikace kupuji mnohem vic, nez uzivatele Androidu, viz. treba zde: https://www.youtube.com/watch?v=1Qp6mJ8kIU4

    Na te hre vydelali o 20% vic nez na Androidu a srovnatelne s iOS. Ta cast s unikatnim chovanim - ze uzivatele Windows 10 si vetsinou nainstaluji hru na vsech svych zarizenich - je taky dost podstatna. Dalsi uspesna hra, ktere se ve Windows Store dari (na Steamu byla dokonce nejaky cas #1 v prodejnosti) je Astroneer.

    A ze MS vyviji Skype pomalu? Je tu totiz komunikator Microsoft Teams (dle meho casem uplne nahradi Skype for Business), ktery je mimochodem soucasti baliku Office 365.

    Pan Vaclavik je opravdu "zamrzlej v minulosti". Windows 10 Cloud nema nahradit klasicky desktopovy Windows.