Hlavní navigace

Názor k článku Cnews FM: Microsoft vydal Windows 10 Fall Creators Update [podcast] od RedMaX - Na PC s Win10 bych multi boot radeji...

  • 22. 10. 2017 13:59

    RedMaX

    Na PC s Win10 bych multi boot radeji nedaval. A kdyz, tak co disk to OS a pred upgrade nove verze Win10 radeji disk s linuxem odpojit.

    Osobne k tomu muzu rict tolik, ze Win8 jsem uplne preskocil prave hlavne z duvodu chybejiciho tlacitka START. Win10 mam kvuli DirectX12, jinak bych klidne zustal u Win7. Tlacitko START jsem vyresil pres ClassicShell, to nakonec slo i u Win8, takze v podstate zadna zmena. Defaultni START u Win10 je stejne nepouzitelny a klasicke tlacitko rozhodne nahradit nedokaze.

    Win7 byly normalni desktopovy OS, na ktery jsou lide zvykli leta. Win8 byly vytvoreny s premisou dotykoveho ovladani. Plne chapu, ze to lide bez dotykoveho ovladani kritizovali a cekalo se, ze se z toho MS pouci, coz se i stalo, ovsem ponekud jinak. Win10 je splacanina Win7 + Win8 dohromady, zatimco ja ocekaval, ze to bude prostredi, kde bud bude vzhled automaticky prizbusobovany podle stylu ovladani nebo si uzivatele budou moci vybrat, coz se bohuzel nestalo. Na Microsoft je to zda se prilis velka zatez, plany zjevne jsou (projekt Andromeda), ale chybi vize, jak to udelat spravne.