Hlavní navigace

Názory k článku Cnews FM: Náhrada za reklamy a podivné počty Microsoftu [podcast]

  • 23. 9. 2017 8:57

    Zann (neregistrovaný)

    Je až neuvěřitelné, jak se dá deset minut úplně nesmyslně pitvat nějaký reklamní blábol na téma "Internetový prohlížeč". Už jsem v těch podcastech slyšel ledacos, ale tohle je už fakt hodně přes čáru, ještě když tam zazní že "někdo může omylem spustit prohlížeč" ... a už je zanesen ve statistice "Kolik lidí používá internetový prohlížeč XY" ... fenomenální. Na to jste fakt přišli brzo, že tyhle statistiky a lživé reklamy jsou fakt úplně o hovně. Důležité je,že jste to nakonec trošku narovnali vysvětlením, že možná chápete, že je to blábol, protože ten Edge je prostě nepoužitelný a fakticky ho asi tolik lidí ve skutečnosti používat ani nemůže. Další dvě témata nemá skoro smysl komentovat. U prvního ... zamyslete se nad budoucností nesmyslu s názvem kryptoměna, začít můžete třeba tak, že se zamyslíte nad tím co bude, až se "těžbou" kryptoměny budou živit VŠICHNI. Pak vám možná konečně dojde princip největší pyramidy v dějinách lidstva. No a bezdrátové nabíjení AŽ na vzdálenost 30cm - bez toho fakt lze žít věřte mi ....

  • 23. 9. 2017 15:26

    RedMaX

    Cus,
    dneska to bylo dobry.

    1. Prohlizec - nezminili jste, ze nekteri maji jiny prohlizec nez jakym se vykazuji, protoze u alternativnich prohlizecu treab zlobi Google sluzby anebo Cnews.cz taky neumi alternativni prohlizece jako je Pale Moon, takze se musi agent nastavit na nejakej z tech hlavnich smeru.
    Jinak presne, sem tam se mi neco samo otevre v Edge, obvykle pri aktualizaci nejakyho programu, kdyz me to chce navest na stranku ke stahnuti. Nicmene pokud se teda kritizuje Edge, tak Firefox ani Chrome nejsou o moc lepsi. Dneska kdo chce trochu neco sofistikovanejsiho, tak musi do altarnativnich: Vivaldi, Pale Moon, Opera, ....

    2. Souhlas, bezdratovy nabijeni nekam do kavaren apod. jinak to smysl nedava. Piratebay s tim tezenim OK, lepsi to financovat takhle nez reklamou.

    3. Android je hnuj v jakekoli verzi, jedno jestli ma Petr verzi 6 a Lukas verzi 8, hnuj je to mozna jeste vetsi v te 8icce. Ja mam Android 5 a taky ziju, mamka ma mobil s Androidem 4.4, znam lidi co jsou porad na Androidu 2.3.

  • 24. 9. 2017 17:00

    Kaz

    Pánové, díky za podcast, obzvlášť část s Edge byla skvělá, MS je početní kouzelník.
    Co se týká obecně bezdrátu, tak mám podobný názor. Je to vhodný doplněk (nabíjeni v restauraci), ale pokud to jde, tak preferuji drát. Ať už se to týká domácího nabíjení, LAN nebo čehokoli jiného.
    PS: Připadlo mi, že v některých případech jste zaměňovali pojmy magnetické pole, magnetická indukce a elektromagnetická indukce.

  • 24. 9. 2017 20:11

    hh (neregistrovaný)

    Komentují marketingové informace, ono jiné zatím nejsou. Až budou vyzařovací charakteristiky, tak se dá mluvit o užitečnosti, tedy účinnosti. Prozatím je to standardní reklamština, "up to 1ft".
    Otázka: How fast can it charge?
    Odpověď: It varies by distance; right next to the device, it charges at full speed. The further the device is from the Pi, the slower it is.

    Kecy typu "full speed" ve mně nevzbuzují žádná očekávání, pokud pod tím nemají nějaké knowhow, které si chtějí teprve pořádně patentovat, tak to bude hodně drahá krabice vyzařující hromadu elektromagnetického smogu v pásmu 80-300kHz (standard Qi) která bude použitelná, jen když se o ní telefon opře. Fandím tomu, že dneska je docela jednoduché rychle přijít s hotovým výrobkem se zajímavým nápadem, ale čím dál víc je to jen prosté zkoušení, co když náhodou, něco jako nipAlert - silicon valley.