Hlavní navigace

Názory k článku Cnews FM: Top novinky z MWC 2018. Nejlepší mobily současnosti i budoucnosti [podcast]

  • 3. 3. 2018 16:07

    RedMaX

    Zdravim redakci i feministickeho mazace prispevku.

    Dneska byl v Cnews FM Petr dobrej, pobavil jsem se. :-)

    K tematu: Mam SGS5, onehda me malem klepnul infarkt, kdyz mi telefon vypadnul z ruky, nastesti teda neuveritelna reakce a chytil jsem ho jeste pred dopadem na zem. Nevim co bych delal, kdyby se telefon rozbil, protoze z dnesni nabidky si nevyberu.
    Moje zasadni pozadavky pres ktere nejdu: maximalne 5" displej respektive telefon velikosti SGS5, nesmi v zadnem rozmeru presahovat ani na vysku, pokud bude mensi, tak jedine dobre. Z toho nejak tak plyne, ze pomer stran 18:9 odmitam a pozaduji klasicky 16:9 pomer stran s rozlisenim 1920x1080 pripadne vyssim. Zasadne si nekoupim telefon bez Jacka, ja mam to stesti, ze telefon nepotrebuju k praci, takze klidne zrusim mobil, kdyz nebude Jack. No a do tretice mam i pozadavek na dobry fotak. Radeji mam, kdyz ma smartphone nabusenejsi hardware idealne Qualcomm Snapdragon, abych do nej mohl nahrat LineageOS, ale to uplne bezpodminecne neni. Takze pokud tradicni vyrobci nic, tak verim, ze nejakej cinan se snad najde, kterej moje podminky splni, kdyz ne, tak nebudu mobilovat a maj to!

    Ohledne toho fotaku, tak ja fotim na dovolene jen mobilem, takze na fotaku si zakladam. Nepotrebuju uplne to nejlepsi, jak rikal Lukas, ze rozdily jsou male, tak to ma stopro pravdu, ale fotili jste nekdy nejakym cinanem typu ZTE Blade? Zrovna super fotky nemel ani Huawei Honor 2, kterej jsem taky jednu dobu mel. Pritom predtim jsem mel v zacatcich Samsung Omnia i8000 (WM6.5) a ten teda strcil ty jmenovane do kapsy. Az SGS4 a ted SGS5 ho prekonaji a fotky dost dobry.

    Ohledne te svetelnosti to ma jeste jedno vyuziti, jasnej slunecnej den, stojite v lese ve stinu a chcete fotit, tak cast fotky je cerno (stin) a zbytek mimo stin OK. S vyssi svetelnosti by melo dojit k jemnemu prepalu u casti ve svetle, coz nevadi a ve stinu by mely byt rozeznatelne detaily stromu treba, nemelo by to byt rozmazla cerna v te casti plochy. Samozrejme jestli to bude fungovat u SGS9 netusim, ale melo by.

    Jinak jeste teda pro Petra, jak chce customizovanou klavesnici, tak mam dobry tip:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.klye.ime.latin&hl=cs


    https://play.google.com/store/apps/details?id=klye.plugin.cs


    MultiLing Keyboard, to druhy je plugin na cestinu. Je to plne konfigurovatelne, da se navolit kazda klavesa, takze si muzete vytvorit zcela vlastni unikatni klavesnici samozrejme vcetne vlastnich barev, jak podklad, tak pismenka. Podporuje to i funkcni klavesy Fn, Copy, Paste, Backspace a Delete atd. Kazda klavesa rozlisuje kratky a dlouhy stisk. Na klavesnici muzete mit vlastni pocet klaves, je tam podpora zmeny velikosti klavesnice.
    Ovsem nastaveni je pomoci textaku, ktery musite zkopirovat do nastaveni klavesnice, takze vytvoreni klavesnice je docela peklo, ale kdo si da tu praci, tak muze mit uplne vlastni klavesnici, ktera mu proste sedne uplne nejlepe. Je to bomba!

  • 3. 3. 2018 16:19

    Kaz

    K nové Nokii 8110 - nemáte přehled o tom, jak se prodávala staronová 3310? Neberu teď logiku, proč to lidi kupují (stejně jako např. Apple :-) ), ta není podstatná, ale jestli s tím měli finanční úspěch, tak to chtějí opakovat.

    ASUS mě zklamal výřezem v display, to považuji za úlet, jinak by to byl super mobil. Bohužel nás to evidentně postupně čeká všechny :-(

    PS: Jako správná konzerva a majitel Psion Series 3 a Psion Series 5 jsem si loni v březnu v kampani na Indiegogo koupil Gemini a nemohu se dočkat :-)

  • 4. 3. 2018 13:14

    RedMaX

    Ta Nokia 3310 je ale vyborna, pro starsiho cloveka, ktery chce jen volat a psat sms ideal.