Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Skype se změnil k nepoznání. Vykopal mu Microsoft hrob? [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 4. 11. 2017 10:46

    Lukáš Václavík (neregistrovaný)

    Při podcastech si voláme přes Skype, ale záznam nepochází z něj. Každý nahrává vlastní stopu v Audacity a pak se to sestříhá. Jinak máme i poměrně kvalitní mikrofony (Samson Go Mic).

    Ten příklad z DVTV je podle mě zaviněn jednak špatným připojením a jednak blbým mikrofonem. To, co se například běžně nachází v noteboocích (nejen těch levných) nebo běžných webkamerách, má mizerný zvuk. Moje i Petrova zkušenost se ale opírá právě o dobré připojení i mikrofon. Vyzkoušeli jsme (pravidelně to zkoušíme rok co rok) různé sítě (Skype, Hangouts, Telegram, WhatsApp, FB Messenger a možná něco dalšího) a Skype měl vždy nejlepší zvuk.

    Přirozený, ne příliš zašuměný, není z něj tolik cítit komprese. Na Skypu se mi třeba líbí, že i když člověk nemluví, na druhé straně je pořád slyšet ten ambientní šum, takže vím, že ještě pořád volám. Hangouts a myslím že i ostatní se to snaží maskovat, a pokud druhá strana nemluví, není slyšet vůbec nic. Pak promluví a je slyšet i to zašuměné pozadí. To je podle mě příliš rušivé.

    Možná s Petrem zkusím udělat nějaký slepý test. Natočíme záznam z různých programů a nechám čtenáře určit, co je podle nich nejlepší.