Hlavní navigace

Názor k článku Cnews FM: Skype se změnil k nepoznání. Vykopal mu Microsoft hrob? [podcast] od Kaz - Kvalitou hovoru je Skype opravdu na špičce, jinak...

  • 5. 11. 2017 12:09

    Kaz

    Kvalitou hovoru je Skype opravdu na špičce, jinak to s ním jde z kopce. Po poslední aktualizaci UWP aplikace mi například zmizely ikony u uživatelů. Přesto, že Skype (UWP) poměrně často používám, tak mám problémy se základním ovládáním, je to strašně nepřehledné. Je tam podivná logika s malým a hlavním oknem, když se nasdílí obrazovka (často to v týmu používáme), tak potom vždy tápu s hledáním chatu pro zaslání odkazu apod. GUI je příšerné. Sice vypadá moderně a líbívě, ale to je asi tam vše. Třeba jen než jsem přišel na to, že nastavení je "zcela logicky" pod mým obrázkem (kde čekám profil), tak mi to trvalo. Jestli zruší sdílení obrazu, tak jdu od něj pryč.
    Nepochopil jsem, proč MS vydává nového desktop klienta, když má novou UWP aplikaci. To teď UWP odepíše a bude tlačit desktop? Nemá smysl mít dvě verze. Uživatelé s OS nižším jak Windows 10 ho stejně celkem nezajímají, tak proč zase dělají desktop? Tedy nic proti desktopu, mám ty aplikace raději jak UWP, ale tomuto nerozumím.