Hlavní navigace

Názory k článku Cnews FM: Podplacení, fanboyové, fanoušci a objektivita redakcí [podcast]

  • 10. 12. 2017 11:39

    RedMaX

    Boze, Urban .... :-)

    Jak se muze nekdo zeptat, jestli Xbox nebo PS. :-D Jeste ze ten Vaclavik ma rozum. ;-)

    Ja teda treba hejtuju Petra, protoze mi tu maze komentare!
    Vazne teda. Mne nejvic prijde, ze mnohdy je v clancich neznalost a potom si proste ctenar rekne, to preci neni mozny, ze by ten redaktor byl takhle ..., on je urcite podplacenej. A tim to zacne.
    Ted to teda myslim obecne, ale zrovna teda kdyz o tom mluvite. Pokud je Petr specialista na produkty Microsoftu, tak by ale pokud chce delat DOBRYho novinare, mel znat dobre i konkurenci. Protoze kdyz potom zna jen ten Microsoft, napise ze se mu ta nova funkce libi a pritom podobna fukce je treba v linuxu uz 15 let, tak pak neni divu, ze se tomu ctenari v diskuzi vysmeji.

    Ale jako uznavam, ze kdyz si tu prectu nejakou uplnou blbost, tak pak kouknu, kdo to psal a je tam autor Radek. Nerikam, ze vsechno co napise je spatny, ale je proste blby, kdyz se neoveri zdroje a napise se kravina. Pak treba clanky od Jana, zrovna ted asi posledni o NVidii, celej clanek dobrej, ale uz tam hejtuje NVidii kvuli cene, pak se divte, ze mu hned lidi v diskuzi spilaji. Pritom ty clanky o hardwaru od Jana jsou vetsinou hodne dobry.

    Co se tyka celkove, tak uplne spatny to neni, co vychazi v cestine, tak krome toho jednoho, co si vede blogisek o AMD a sam priznava, ze je fanboy. Ale ani u nej mi nevadi, to fanaticke fanouskovstvi jako spis ta neznalost. To je prave to nejhorsi, ze on vubec nic nezna a drze pise. Vysledkem jsou tak stupidni clanky nejen o AMD.

    Ohledne toho kritickyho mysleni, tak si ale uvedomte, ze lidi si koupi neco kvuli tomu, ze je to perfektni a bez chyby. Pokud tam nekdo jiny chybu vidi a ten clovek - fanousek ne, tak logicky musi vzniknout spor. Pak samozrejme takovej clovek nechape, proc nekdo napada iPhone, kdyz podle nej je uplne dokonalej. Jasny, ze ve chvili, kdy si nekdo koupi iPhone, protoze tam bylo nejmin chyb, tak asi nikde nebude rozhlasovat jak je iPhone super.

    Nebo treba ja si pri kazde prilezitosti rad kopnu do HP, ale divte se mi, kdyz ty jejich sunty mame v praci a musim s tim pracovat. Pak je kazda moznost vypustit paru dobra.

    Kazdopadne ja za fanouskovstvim vidim hlavne neznalost. Typicky to vidime treba u fanousku AMD, kteri si koupili nejakou tu levnou grafiku nebo procesor a vsude pisou, ze je nejlepsi, protoze je nejlevnejsi. Nikdy pritom nemeli moznost vyzkouset drazsi produkt konkurence. To vidim jako podstatne a predevsim u nas je to diky nizsi ekonomicke sile caste, cena ma prednost pred vsim ostatnim. A co je levne, je dobre. Bohuzel.

    Jinak souhlas s tema hrama, ze je na Zapade hejtujou jenom proto, ze jsou z vychodu. Tam zase vidim podstatu toho jednani v tom, ze proste zavidi, ze nic tak dobreho nedokazou a hejtujou to kvuli tomu, ze to vzniklo na "zaostalem" vychode.
    Ze by to bylo u nas hodnoceno nejakym patriotismem si nemyslim. Ono vzpomenme na ceske hry jako Mafia nebo Vietcong a ukazte mi srovnatelnou zapadni hru. Nenajdete zadnou. Podobne u polskeho Zaklinace panuje na Zapade zavist, ze je to dobra hra z vychodu jeste znasobena tim, ze se hra dobre prodava po celem svete, pricemz vysla bez ochrany. Musi byt pro lidi na Zapade ponizujici, ze je vychod porazil nejen v kvalite ale i v marketingu. Doufam, ze si Vavra vezme ponauceni do sve pripravovane hry.

  • 10. 12. 2017 11:57

    Maudit (neregistrovaný)

    Na fanouskovstvi na IT webech bych nevidel nic spatneho, pokud by bylo zcela jasne oznacene - napriklad sekce pro AMD Fans (Fanclub) nebo Nvidia Fans (Fanclub), kde by mohly byt clanky I zabarvene, ale nedostaly by se do hlavniho zpravodajstvi.

    Problem je, ze treba ti dva panove, ktere jste zminili (Stach a Soucek) se snazi tvarit nezaujate, ale to AMD fanboyovstvi doslova crci z kazdeho odstavce, co napisou. To uz hodne spatne je, protoze neznaly ctenar, ktery se okolo IT nepohybuje, muze nabrat zcestne informace. Nastesti lidi nejsou uplne pitomi.

    Proc to ti dva panove delaji? Odpoved bude nejspis dost podobna, jako na otazku, proc se lidi hadaji v diskuzich: znacky jim totiz pomahaji definovat, kdo jsou. A kdyz pak nekdo zvenci kritizuje tu jejich znacku, kritizuje tim vlastne jejich svet, jejich sebedefinici. Navic muzou nabyt dojmu, ze je takhle kriticky vidi i jinni lide zvenci a tak muzou byt reakce extremni.

    Dalsi dva typy jsou dle meho jednak ti, ktere bavi tyhle bubliny znacek a kolem lidi praskat. Uznavam, je to trochu skodolibe a asi to ma sve vlastni klinicke vysvetleni. Ta posledni skupina jsou proste lidi, co se radi hadaji.

    Me osobne stve, kdyz jsou v clancich nepravdy o produktech nebo technologiich, ktere denodenne pouzivam, byt treba neumyslne (z neznalosti). Ale to se da snadno napravit.

  • 10. 12. 2017 14:12

    Zann (neregistrovaný)

    Dneska dobrý podcast kluci, palec nahoru a fakt jako buďme spravedliví :-) Co se fanboyovství pana Urbana týče; já osobně si fakt nemyslím, opravdu ne, že je pan Urban podplacen Microsoftem, protože to jeho promotion dá-li se to tak nazvat, je tak mizerné, že by si nevydělal ani na slanou vodu a … buďme spravedliví; Máte naprostou pravdu v tom a já s tím naprosto souhlasím, že pan Urban, když je co chválit, tak chválí, když je třeba něco kritizovat, tak opravdu kritizuje, potud shoda, ale? Bylo to tak vždycky? Windows 10 tady máme od 29. července 2015, tj. 2,5 roku a minimálně do toho jejich jarního průseru, to byla jen a pouze, naprosto nekritická, ale hlavně naprosto neoprávněná vlna superlativů i když každý (včetně Microsoftu) už hodně dlouho ví, že Windows 10, je jeden velký průser. Celé tohle glorifikování skončilo (respektive bylo radikálně omezeno), až tedy někdy na jaře a začalo se, semtam a hodně opatrně i kritizovat. Takže sorry jako, fanboy jak z učebnice a to už Vám pane Urbane neodpáře nikdo, to máte prostě jako když můj spolužák ze základky, takové boží jelito to bylo, prostě otloukánek a mamlas už od pohledu, dneska dělá poslance a je to fakt super kluk (dokonce jsem se mu za ta příkoří na jedné třídní slezině i omluvil, což on s nadhledem přijal). Ale to neberte jako hejt, to je prostě konstatování faktu. Vy jste prostě alternativní konzerva bez jakéhokoliv obecného rozhledu, naproti tomu pan Václavík chce vidět i to co mu nejde pod fousy no (viz. níže) :-D

    „Ale to jsou prostě vůbec dementní hádky, já vůbec nechápu, proč maj potřebu tohleto ti lidi dělat“ … protože je to baví pane Urbane. Vás baví psát o Windows 10, koukat na nekonečné Sci-Fi seriály na PC monitoru, protože TV je jenom pro fosily a živit se šnytlíkem a lesnimi bobulemi (což se na Vás IMHO dost podepsalo – nic ve zlém – vaše další záliby mi nejsou známy) a jiní si chodí (z různých důvodů) pokecat na internetová fóra a se sebevědomím, to nemá věru co dělat. Vysvětlím. Pamatuju si Živě, když začínalo, je to tuším dvacet let (nevím co jste tehdy dělal a jaké zájmy jste měl Vy, takže malá exkurze do minulosti), internet byl spíše vzácností a myšlení lidí ještě nebylo tak ovlivněno massmedii jako je tomu dnes. Byla tam poradna, stejně jako dnes, jenomže si tam pro radu chodili jedni a věcně jim odpovídali druzí. Dneska je tomu tak, že si tam jedni chodí honit trika (néé, to opravdu nedělá někdo s nízkým sebevědomím) to je jedna sorta, pak se tam chodí ptát lidi co neumí ani pořádně česky a tudiž formulují své dotazy tak umně, že se ani nic jiného než je hejtovat nedá a pak jsou další, co se tím vším prostě jenom baví a když vidí nějaký pěkný flame, tak přilejí oleje do ohně a podstata toho je, že čím urputněji tím lépe :-) Tohle už dávno není pravda a Živě, se přetransformovalo na žumpu, kde už vůbec není důležitý obsah, ale diskuse pod ním a čím větší žumpa, tím větší příjem z reklamy, to už snad pochopil úplně každý kdo tam někdy v posledních deseti letech byl.Takže každý plýtváme časem nějak jinak pane Urbane. Jiným zase připadají dementní Vaše záliby, tak už to na světě chodí a jestli to nevíte a jste schopen položit si otázku proč, tak je to známkou Vaší nedospělosti, ale to všechno přijde a není třeba Vás hejtovat proboha :-) Je sice prapodivné považovat za hloupé, nebo dementní všechno čemu buď nerozumíte, nebo Vás to přímo nebaví (třeba pan Václavík rád pozoruje letadla … a já taky, je to prostě hobby které vás chytne a nepustí), ale Vy jste študovaný člověk, intelektuál, vy tyhle povrchní zájmy nemáte a nechápete, nedejbože třeba fotbalové, či jiné fans, to je úplně mimo Váš intelektuální rozsah a opět to není důvod Vás hejtovat, prostě je mi to jenom k smíchu, to je vše :-)

    „Já jsem si hledal nějaké názory, nebo nějaké recenze … přátelé teď pozor … NA YOUTUBE“ :-D Pro názor a recenzi, si redaktor IT webu chodí na YouTube … to je úúúúlet na hodně velkého panáka, a to jsem ještě netušil, že za chvilku se dozvím „ … no může to být kalkul, ale zase si nemyslím že by všichni měli potřebu to až takhle hejtovat“ … ne pane Urbane, všichni ne, ale ty kteří ne, ty asi na YouTube, jak píšou seriozní recenze a názory ASI nenajdete, promiňte, ale pro recenze a seriozní názory o hrách a hraní vůbec (a o strašné spoustě dalších věcí samozřejmě), chodí jenom úplný trouba – opět, nic ve zlém :-D Dál to řešit nebudu, protože to už udělal naprosto brilantně a duchaplně pan Váćlavík a vysvětlil Vám, o čem ta Vaše studnice informací s názvem YouTube je, sám bych to neuměl lépe :-D

    Já naprosto nechápu jak může někdo někomu fandit natolik že je schopnej se porvat s někým jiným nebo na sebe řvát sprostě v těch ulicích“ … a nad tím přemýšlíte už dlouho? Fakt umíte plýtvat časem, ale pokud Vás to opravdu zajímá, tak motáte dvě věci dohromady. Fanoušek klubu fandí klubu a ani o tom nevíte, hooligans, to jsou ti které popisujete, ani netuší, kdo v tom klubu hraje, protože podstatou jejich počínání je „dělat bordel“ … tady se shodneme, taky to nechápu. Je to prostě asi jako rozdíl mezi fanboyem a fanouškem, nic nepochopitelného na tom není a kdyby Vás to opravdu zajímalo, dokumentů ve kterých je to idiotfest vysvětleno jsou fakt mr*y a protože Vám bude asi nejbližší forma průměrného filmu, doporučuji Hooligans s Elliah Woodem, tam je to vysvětleno jak pro prvňáčky :-D

    Nikdy jste neviděli, že by někdo vytrhával lavičky na stadionu kvůli nVidii? Já taky ne, ale že fanoušci co stojí týden před obchodem před vydáním nového iPhone ušlapou prodavače jenom co otevře dveře, to je úplně normální. To samé se IMHO děje s hrami atd atp. Fanatiky najdete v každé oblasti lidské činnosti a ani tou nVidí si nejsem jist, vždyť ten váš YouTube toho musí být plný.

    A tady to už je vážnější téma no … patriotismus, internacionalismus … to jsou těžké bláboly, ale tak jo no, je to Váš názor, mějte si ho, jediné co to o Vás vypovídá, že než byste prostě chtěl excelovat jako individualita s nějakou identitou, raději bude pěkně v závětří stáda a povezete se na nějaké obecné vlně, hlavně když se moc nenadřete a budete v teple, tady se neshodneme vůbec. Kulku z milosti jste té demagogii dal tím, že jako všichni dohromady (né češi, jako lidi … proboha, odkud Vy jste přišel) jsme nejsilnější. Proletáři všech zemí spojte se z Vás čiší na sto honů, žádná osobní odpovědnost, naivní až infantilní představy o světě a životě, jako že budeme všichni žít pospolu a budeme si rovni a komunista nejste jenom proto, že se to dneska nenosí – bez urážky, ale to je zhovadilost kterou jsem dlouho neslyšel :-( Nechápete potřebu dělit se do skupin? Už pralidé to chápali a ti neuměli ani mluvit …. Jsme lidi pane Urbane, lidská rasa, zkuste se vykašlat na South Park a přečtěte si něco od Nietscheho nebo LaVeye, tam tuhle naprosto základní a triviální věc pochopíte … možná taky že „jako lidi všichni společně“ je naprostá kravina z toho důvodu, že je to proti lidskosti. To už snad není ani Havlismus a Sluníčkářství, to je prostě alternativa bez jakékoliv reálné budoucnosti :-( Ale jak říkám, je to vaše věc, nenutíte mi to, tak si tak žijte ….

    No, pan Václavík to udržel v mantinelech i když tak koule hodně vandrovala po dráze ode zdi ke zdi, ale jo, dneska dobrej podcast, zase se trošku projasnilo Who Is Who and Why :-)

  • 10. 12. 2017 12:28

    Kaz

    Pravda je v podcastu. Podcast je pravda. Amen.

    Ještě jsem to neslyšel, ale už se těším :-)

    U Cnews nemám strach, že mi někdo bude něco vnucovat, manipulovat se mnou atd. Pokud se něco takového občas stane, což je přirozené, tak spíš jen z neznalosti a ne záměr. Názorově je mi bližší Lukáš, ale oba dokáží své stanovisko dobře hájit a zdůvodnit. Rád si poslechnu i argumenty Petra, každá mince má dvě strany. To je důvod, proč mám rád zdejší podcasty - je tam vzájemná diskuze, což je rozdíl proti článku.

    Zvláštní kapitola jsou články Honzy. Je obdivuhodné, jak to vše do poměrně velkých podrobností sleduje a studuje. To, že není jen kopírka tiskových zpráv dokazuje i v diskuzích, kde odpovídá opravdu fundovaně. Jeho články jsou velmi výživné a podle mě na jejich tvorbu padne tak 3x více času jak na běžné články typu vyšel nový Firefox, zde je seznam novinek (aniž bych tím takové články jakkoli znevažoval).

  • 10. 12. 2017 13:59

    justcomment

    Také jsem kritizoval pana Václavíka a Urbana. Ovšem bylo to za to, že jejich podcasty nevycházely pravidelně a na tomto jsem stavěl celou kritiku a zároveň kladl otázky o konceptu cnews.cz, na které mi bylo překvapivě odpovězeno a chápu, že jste malá redakce.

    To hejtování ve stylu "není to od nás, tak to nemáme rádi" platí i u filmů a seriálů.
    Položme si ale otázku. Byla by Mafia 1 tak vřele přijata mezi Čechy, kdyby tam nebyl český dabing a kdyby tu hru nevytvořili Češi? Možná by i zapadla a nevědělo by se o ní.

    Pan Urban nechápe, proč sparťan je schopný mlátit slávistu.
    No, zde je jedno z možných vysvětlení. Je to jako s náckama, kteří v životě nic nedokázali a svou nenávist ke všemu a frustraci ventilují právě naplněním života něčím, co podle nich je významné, na co mohou být hrdí. Všimněme si, že nechtějí ze své ulity reality vystoupit a tak budou manipulovat fakty, překrucovat, skálopevně věřit a nic s nimi nepohne. Takže si myslím, že je v tom dobrá analogie. Prostě někam patřit. Snaha být vidět, ačkoliv nestojím za nic. Ne nadarmo se říká, že jsou nejvíce slyšet ti, co nemají co říct...

    Co se týče p. Urbana a jeho stylu psaní. Přiznám se, že jsem si taktéž někdy řekl, co asi tak má proti Microsoftu, že tohle píše. Nebo "ale vždyť ta funkce tam přeci je"... Jak už někdo psal, možná neznalost nějakého detailu učiní, že si člověk o redaktorovi řekne, že je buď podplacen, nebo zaujatý a nepřívětivý. To se ale stane asi každému.
    Více mi vadí to jeho "uživatelé, uživatelky, členové, členky...."
    Na druhou stranu si myslím, že o Windows dokáže souvisle a bohatě hovořit více než p. Václavík. Proto jsem ho kdysi požádal, ať udělá speciál o Windows, kde by probral první verze, postupně se dostával do současnosti a probral všechny změny v uživatelským prostředí. Souviselo s tím to, že by musel ty systémy používat a poreferovat pak v článku, nebo videoreportáži o tom, jak se mu daný systém používá dnes, jak by zhodnotil z tehdejší doby... No je toho mraky. Určitě kompetence na to má. A to, že někdy se objevují jeho nedostatky, no ruku na srdce, ne každý je dokonalý.

    Ale když už jsme u toho, rozhodně jste mi tímto podcastem potvrdili, že máte více sebereflexe než hoši ze živě.cz, kam to jde do kopru slušně rychle a už se vůbec nesnaží o nějaký čtenářský zážitek. (Sem tam Čížek něco napíše o programování, ale to je asi vše).
    A to se mi na vás líbí, že dovedete přijmout zpětnou vazbu a pracovat s ní. Na živě.cz z vás udělají toho špatného, nebo vás už ignorují.

    Máte určitě na víc a přeju vám hodně čtenářů. Určitě si to zasloužíte více.

  • 10. 12. 2017 15:56

    Maudit (neregistrovaný)

    "Windows 10 tady máme od 29. července 2015, tj. 2,5 roku a minimálně do toho jejich jarního průseru, to byla jen a pouze, naprosto nekritická, ale hlavně naprosto neoprávněná vlna superlativů i když každý (včetně Microsoftu) už hodně dlouho ví, že Windows 10, je jeden velký průser."

    A jsme presne u pointy toho podcastu - ultra radikalni Google fanousek Zann si ani pod timhle podcastem neodpusti pokus si rejpnout do produktu, na ktery jeho oblibena znacka nema odpoved.

    Ty chomyslne vyplody ve zbytku to jen podtrhuji.

  • 10. 12. 2017 17:30

    Petr Urban

    Tenhle příspěvek tak dlouhý, že ho nemám čas číst celý, jen zareaguji na začátek. Ano, Windows 10 je tady 2,5 roku. To, co uvádíte dále, je lež, protože Desítky jsem v době uvedení kritizoval za nedodělanost v recenzi (a mám pocit, že jinak z nich byla většina lidí spíše nadšená). Nemluvím o tom, že jsme porovnali výhody a nevýhody upgradu. Po pár měsících jsem psal kritický komentář hodnotící situaci. Tady je pár starých článků…

    https://www.cnews.cz/do-hlubin-rozpolcene-duse-windows-10-ktera-odstartovala-novou-eru-recenze/

    https://www.cnews.cz/porovnani-vyhod-a-nevyhod-upgradu-na-windows-10-vyplati-se-vam-prejit/

    https://www.cnews.cz/nekonzistentni-windows-10-schizofrenni-kontextove-nabidky-a-zmatene-popisky/

    https://www.cnews.cz/microsoft-si-s-windows-10-ukousl-velke-sousto-zatim-usilovne-zvyka-komentar/


    Máte nějaké platné argumenty, nebo jen prázdná tvrzení? Já mám prázdná tvrzení v zásobě také. Se mnou na bytě žije Elvis a někdy se mnou mluví čínsky. Do práce dojíždím teleportem. A v Penny mají otevřeno 24 hodin denně a pokladny tam obsluhují marťani.

  • 10. 12. 2017 21:22

    Saruman (neregistrovaný)

    když jsme u těch Windows, všiml si někdo taky raketového nárůstu podílu W7 na Steamu? Čína houfně odmítá W10. A po těch problémech co jsou od jara se jim ani nedivim.

  • 11. 12. 2017 7:50

    Zann (neregistrovaný)

    První odstavec vpohodě, klasická omáčka, protože nějak se ten článek uvést musí a hlavně to není o Windows 10 ….
    Druhý odstavec vpodstatě totéž, akorát místo „Minulost přitom z šuplíku nevytahuje“ mělo být „Celé Windows 10 jsou bohužel postaveny kompletně na nedávné minulosti“, to už tehdy viděl i slepý …
    Třetí odstavec opět prosté konstatování faktu; dnes už víme že sice mylné, ale buďme féroví, to tehdy ještě nemohl nikdo tušit, co dokáže Microsoft vyrobit z už tehdy celkem slušně fungujících Windows 8.1 …
    „To mimo jiné znamená, že Windows už nikdy nebudou zaměřená striktně na desktop“, to byl nesmysl od počátku, že to bude někdy fungovat si mohl myslet opravdu jenom FANBOY a protože Win 10 pro mobily shořel jak papírový čert a dneska po něm neštěkne pes, tak lze směle konstatovat to co tvrdím já, a sice že multiplatformní Windows 10 prostě JE průser a uznal to i Microsoft tím, že to na mobilech prostě zaříznul, což bylo to nejlepší co mohl udělat …
    Další odstavec, další obecná omáčka, to je cajk, až teda na věty „Microsoft doufá, že právě uživatelé, kteří ignorují rodinu Windows 8, začnou ve velkém přecházet na Windows 10. Právě na ně cílil jako první“ … to já si myslím že fakt akorát doufali, ale že by tomu někdo nějak moc věřil, tomu prozměnu nevěřím já … a nakonec se tak opravdu nestalo … ale zase buďme spravedlivý, to nemohl nikdo tušit.
    Další odstavec zase celkem omáčka, až na „Není na co čekat“ … je, a to ještě i dneska, statistiky a zkušenosti hovoří naprosto jasně a mimochodem, tohle by se dalo hodnotit jako superlativ číslo 1.
    „Windows jako služba“ … to se ukázalo jako jeden z hlavních důvodů proč na Windows 10 lidi kašlou a nechtějí je, ale FANBOY samozřejmě jásá nad telemetrií a diktátem velkého bratra. Superlativ číslo 2.
    další odstavec superlativ číslo 3. Úder fragmentaci, produkt jako služba … bláboly, to vyjma FANBOYe nikoho nezajímá (Win‘s používám od verze 3.1 a mýtus fragmentace se mě vživotě netýkal, protože jej takřka vždy zastínil průser jménem Registry) ….

    „V průběhu možná nekonečné životnosti Windows 10 se dočkáme nových funkcí, předělaných prvků, optimalizací atd. Vylepšení budeme získávat průběžně, roky čekání na nová Windows skončily“ … Hmm, a ono to jako někdy bylo jinak? Prostě se to jinak jmenovalo, ale jinak to prostě bylo vylepšování a optimalizace za běhu, záplaty, aktualizace, servis packy, stejně jak je tomu u Wimndows leta letoucí tak je tomu samozřejmě i u Windows 10, nic víc a nic méně, nic nového pod sluncem, ale musí se to okecat a hlavně vyrobit superlativ číslo 4.
    Nadšení z nových funkcí taky opadlo, protože prázdný Store může opět bavit a dojímat jenom FANBOYe ….
    „Microsoft bude moct pružněji reagovat na potřeby uživatelů a nebude muset řešit kompatibilitu a podporu starých verzí Windows. My přitom nebudeme muset platit za nové verze. Není to výhra pro všechny“ …. jo no, to už dneska všichni víme jak pružně reaguje, nakonec to udělal tak, že lze blbou aktualizaci odložit na „potom“, až si člověk pozjišťuje co to druhým nadělalo v PC za paseku, nebo ne a až pak je mu milostivě dovoleno říci ANO, protože NE u Windows 10 nelze … to je opravdu výhra pro všechny, to prostě chcete, ale jak vyměníte v desce švába tak vás to radostné hýkání přejde :-D Superlativ číslo 5 …
    Edice, tam nic, omáčka ….
    Další odstavce věcně, ale opět superlativy a to hned 6 a 7 ….
    Stať s názvem „Sjednocení dvou osobností“ to je jeden velký superlativ a jásání nad „ničím“, ale shrneme to do jednoho superlativu, tedy číslo 8 ….
    Stať „Špatná zpráva pro fanoušky Osmiček“ … jsou čistě osobní dojmy, takže nerelevantní, nicméně superlativní ….
    „Nové ikony na hlavním panelu“ … noo, to je fakt nepostradatelná moderna, nicméně opět radostné hýkání …
    „Dodávám, že ve Windows 10 nenajdete Metro. Nová grafika dodává systému jinou osobnost.“ … najdete, akorát to prostě jinak vypadá a ze stejného důvodu proč se Windows 10 nejmenují Windows 8.2, se „desítkové“ Metro nejmenuje Metro … blábol, ale superlativ, tentokráte číslo 9.
    „Přihlášení skrze účet Microsoft“ … samozřejmě superlativ i když je to naprostá zbytečnost a zdaleka to není doména Windows 10 ….
    A konečně tady máme první lehce kritický názor a sice „Léčba schizofrenie bude pokračovat“ … což já osobně za kritiku nepovažuju, ale už to prostě není FANBOYovský superlativ …
    A druhý (tady už ti kritiku fakt cítím) „Nekonzistence“
    „Windows Media Center se loučí“ … to už se, jak sám uvádíte rozločilo dávno, to tam vůbec nepatří do toho článku ….
    „Nedotažené šrouby“ … jsou u nových Windows naprosto běžné, tady jako nechápu o čem to je, další zbytečné odstavce …
    „Nekontrastní prostředí“ … to jsou věci které jsou bolestí Windows odjakřžva, že úprava prostředí je tak omezená že o tom není třeba ani psát (uživatelé Linuxu s možností výběru SKUTEČNÝCH prostředí se jenom usmívají nad těžkopádností Windows), to nemá s Windows 10 vůbec co dělat …
    „Windows RT“ omáčka „ani ryba ani rak“
    „Microsoft Edge“ … prostě přejmenovali Explorer, nicméně opět superlativ, číslo 10 …
    „Další nedostatky“ … „Máte pocit že jsem byl do této chvíle příliš negativní?“ … vůbec ne, právě naopak, protože prostě nebyl, o Windows 10 jen v superlativech, zatím je jich 10 a lehce kriticky o věceech, co s Windows 10 přímo vůbec nesouvisejí, takže zatím skore 10:0 :-D
    „Další nedostatky“, jo, tam už je to čistokrevná kritika, takže, číslo 1.
    „Instalace aplikací na paměťové karty“ WTF? Bez toho dokážu žít, fakt že jo …
    „Svobodná volba“ … roztáhnete si Start na celou obrazovku, paráda ( to je asi tak to jediné co svobodně můžete, udělat tuhle ptákovinu :-D) … superlativ číslo 11.
    „Tablet nebo počítač“ … to už dneska víme že je úplná hovadina a úplně pasé, nicméně superlativ 12.
    „Životní cyklus“ … pevně doufám že u těchhle Windows, nebo alespoň u těchhle Windows v téhle podobě bude co nejkratší, ale za autora – superlativ 13.
    A nyní už jen „Sčítání bodů“ … Superlativ vs. Kritika 13:1, paráda … to prostě nejede na vlně jásání a oslavného hýkání a stvořil jste veskrze objektivně kritický článek pane Urbane. Možná tak podle Vás, ale co mě se týká, tak je to prostě scénář pro krátkometrážní film v produkci YouTube s názvem „Fanboy Windows 10 a jeho svět“ :-D
    Né, fakt jste si hodně naběhl na bodlo (to je nakopnutí míče … nebo čehokoliv jiného … špičkou boty) a dostal jste ho, Vaše nadšení pro tento operační systém bylo prostě tak velké, že úplně odrovnalo objektivitu a zaměření se přímo na samotný systém v jeho podstatě. To ale, jak jsem psal už pominulo a já věřím že čím se budou Windows 10 dál vyvíjet , tím se budete víc zabývat tím co je důležité a ne vašimi osobními a pro článek tedy naprosto nepodstatnými prioritami. Přeji Vám (všem) hezké svátky a do nového roku mnoho dalších skvělých, zajímavých a objektivních článků a recenzí a neméně plodných a nezaujatých příspěvků v diskusích :-) Pokud jsem někdy někoho nasral, byl to úmysl, pokud jsem někdy někoho urazil, nemyslel jsem to zle a dodatečně se omlouvám. Tímto se s vámi loučím přátelé, bylo mi ctí a národním svátkem, ale zdá se že stejně jako já pro vás, jste i vy pro mě naprosto zbyteční, protože já asi nikdy nebudu hýkat se stádem a socialistické přednášky o internacionalismu a síle lidu celého všehomíra fakt poslouchat nebudu. Sbohem a šáteček :-)

    PS: Ty ostatní odkazy jak jsem říkal nekometuju, protože bych došel ke stejnému závěru, Vy byste mi ho vyvracel a nikam by to nevedlo. Kdo chce vaše FANBOYovství vidět, ten ho uvidí, kdo ne, ten neuvidí a tím to asi zhasne ….

  • 11. 12. 2017 0:21

    Maudit (neregistrovaný)

    To nebude narust podilu, ale pridani ciny do statistiky. Nejpopularnejsi jazyk je ted "simplified chinese". Uplne stejne brutalne poskocila statistika grafik, kde je Nvidia najednou na 84.87%.

  • 12. 12. 2017 16:49

    Maudit (neregistrovaný)

    "Kdo chce vaše FANBOYovství vidět, ten ho uvidí, kdo ne, ten neuvidí a tím to asi zhasne …."

    Dobre jsi to vystihl. Kdo chce Petrovo fanboyovstvi videt, i kdyz tam neni, ten ho uvidi :) Zbytek toho blabolu jsem necetl. Pochybuju, ze vubec nekdo (mozna Tombomino, ten stejne nema co kloudnyho delat).

  • 11. 12. 2017 4:47

    Saruman (neregistrovaný)

    taky možnost že konečně nějaké info prošlo "velkým firewallem". Zjednodušená čínština, tím si stejně můžou brmlat akorát tam u sebe, všude v civilizovaném světě je to exotická minoritní řeč. No aspoň jim to pozvedne ego .-)