Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Podplacení, fanboyové, fanoušci a objektivita redakcí [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 10. 12. 2017 11:57

    Maudit (neregistrovaný)

    Na fanouskovstvi na IT webech bych nevidel nic spatneho, pokud by bylo zcela jasne oznacene - napriklad sekce pro AMD Fans (Fanclub) nebo Nvidia Fans (Fanclub), kde by mohly byt clanky I zabarvene, ale nedostaly by se do hlavniho zpravodajstvi.

    Problem je, ze treba ti dva panove, ktere jste zminili (Stach a Soucek) se snazi tvarit nezaujate, ale to AMD fanboyovstvi doslova crci z kazdeho odstavce, co napisou. To uz hodne spatne je, protoze neznaly ctenar, ktery se okolo IT nepohybuje, muze nabrat zcestne informace. Nastesti lidi nejsou uplne pitomi.

    Proc to ti dva panove delaji? Odpoved bude nejspis dost podobna, jako na otazku, proc se lidi hadaji v diskuzich: znacky jim totiz pomahaji definovat, kdo jsou. A kdyz pak nekdo zvenci kritizuje tu jejich znacku, kritizuje tim vlastne jejich svet, jejich sebedefinici. Navic muzou nabyt dojmu, ze je takhle kriticky vidi i jinni lide zvenci a tak muzou byt reakce extremni.

    Dalsi dva typy jsou dle meho jednak ti, ktere bavi tyhle bubliny znacek a kolem lidi praskat. Uznavam, je to trochu skodolibe a asi to ma sve vlastni klinicke vysvetleni. Ta posledni skupina jsou proste lidi, co se radi hadaji.

    Me osobne stve, kdyz jsou v clancich nepravdy o produktech nebo technologiich, ktere denodenne pouzivam, byt treba neumyslne (z neznalosti). Ale to se da snadno napravit.