Hlavní navigace

Názor k článku Cnews FM: Podplacení, fanboyové, fanoušci a objektivita redakcí [podcast] od justcomment - Také jsem kritizoval pana Václavíka a Urbana. Ovšem...

  • 10. 12. 2017 13:59

    justcomment

    Také jsem kritizoval pana Václavíka a Urbana. Ovšem bylo to za to, že jejich podcasty nevycházely pravidelně a na tomto jsem stavěl celou kritiku a zároveň kladl otázky o konceptu cnews.cz, na které mi bylo překvapivě odpovězeno a chápu, že jste malá redakce.

    To hejtování ve stylu "není to od nás, tak to nemáme rádi" platí i u filmů a seriálů.
    Položme si ale otázku. Byla by Mafia 1 tak vřele přijata mezi Čechy, kdyby tam nebyl český dabing a kdyby tu hru nevytvořili Češi? Možná by i zapadla a nevědělo by se o ní.

    Pan Urban nechápe, proč sparťan je schopný mlátit slávistu.
    No, zde je jedno z možných vysvětlení. Je to jako s náckama, kteří v životě nic nedokázali a svou nenávist ke všemu a frustraci ventilují právě naplněním života něčím, co podle nich je významné, na co mohou být hrdí. Všimněme si, že nechtějí ze své ulity reality vystoupit a tak budou manipulovat fakty, překrucovat, skálopevně věřit a nic s nimi nepohne. Takže si myslím, že je v tom dobrá analogie. Prostě někam patřit. Snaha být vidět, ačkoliv nestojím za nic. Ne nadarmo se říká, že jsou nejvíce slyšet ti, co nemají co říct...

    Co se týče p. Urbana a jeho stylu psaní. Přiznám se, že jsem si taktéž někdy řekl, co asi tak má proti Microsoftu, že tohle píše. Nebo "ale vždyť ta funkce tam přeci je"... Jak už někdo psal, možná neznalost nějakého detailu učiní, že si člověk o redaktorovi řekne, že je buď podplacen, nebo zaujatý a nepřívětivý. To se ale stane asi každému.
    Více mi vadí to jeho "uživatelé, uživatelky, členové, členky...."
    Na druhou stranu si myslím, že o Windows dokáže souvisle a bohatě hovořit více než p. Václavík. Proto jsem ho kdysi požádal, ať udělá speciál o Windows, kde by probral první verze, postupně se dostával do současnosti a probral všechny změny v uživatelským prostředí. Souviselo s tím to, že by musel ty systémy používat a poreferovat pak v článku, nebo videoreportáži o tom, jak se mu daný systém používá dnes, jak by zhodnotil z tehdejší doby... No je toho mraky. Určitě kompetence na to má. A to, že někdy se objevují jeho nedostatky, no ruku na srdce, ne každý je dokonalý.

    Ale když už jsme u toho, rozhodně jste mi tímto podcastem potvrdili, že máte více sebereflexe než hoši ze živě.cz, kam to jde do kopru slušně rychle a už se vůbec nesnaží o nějaký čtenářský zážitek. (Sem tam Čížek něco napíše o programování, ale to je asi vše).
    A to se mi na vás líbí, že dovedete přijmout zpětnou vazbu a pracovat s ní. Na živě.cz z vás udělají toho špatného, nebo vás už ignorují.

    Máte určitě na víc a přeju vám hodně čtenářů. Určitě si to zasloužíte více.