Hlavní navigace

Názory k článku Cnews FM: Prodali byste svou digitálně vlastněnou hru? Robot Cache to umožní [podcast]

  • 20. 1. 2018 15:58

    8B3CE273 (neregistrovaný)

    Přijde mi to jako nesmysl. Dám 1500 za hru a pak si hodně rozmyslím, jestli ji budu prodávat za 200. To už se mi vyplatí počkat dva měsíce, než hra zlevní o čtvrtku a ušetřím na tom víc, než by se mi vrátilo prodeje.

  • 20. 1. 2018 18:57

    RedMaX

    Nejprve mimo tema, podle me je redakce naprosto genderove nevyvazena. Myslim, ze minimem pro to co udelat na zlepseni, kdyby se nejaky redaktor prejmenoval. Dovedu si tu treba predstavit autorku jednotlivkyni Petru Urbanovou. :-D

    Zaujal me teda prozatim Petr, jak rika, ze si z Microsoft Store neco koupil, coz teda nejak neodpovida, jemu v diskuzich podstrkovanemu profilu odpurce Microsoftu. Pravda je, ze to teda alespon trosicku zamaskoval tou stiznosti na vytizeni linky.

    Jinak teda tentokrat jsem s Petrem dost souhlasil, muj pristup ke hram je nasledujici:

    Pouzivam prevazne Steam a nakupuju behem slev. Hry opravdu nejsou drahe a protoze si kupuju hry, ktere chci hrat a mam je proverene z recenzi a gameplayu, tak tyto hry si obvykle chci ponechat, at uz na pamatku, kdyz se mi povedou dohrat nebo si je budu chtit zahrat znova. Takze ikdyby Steam umoznoval prodej hry, tak nemam zajem a neprodam. Takove cislo dva mam GOG, kde mam koupeneho hlavne Zaklinace a na teto distribuci se mi libi bezochranovy pristup, jak jiz jsem psal, nemam problem s nejakym vracenim hry, takze za me GOG je ok. A cislo tri je u me UbiStore a jejich UPlay, take tam obcasne neco koupim, hlavne od nich mam AC a FarCry rady, take zacali delat slevy ne nepodobne Steamu, takze proc to nevzit primo od nich. Zaroven mi je UbiSoft sympaticky tim, ze sve hry prodava jak "doma" na UPlay, tak na Steamu.

    Co naopak muzu z vasi diskuze rici, ze nemam zajem, je herni Netflix. Nechci hrat vsechny hry a proto nechci platit predplatne. Naopak co me hrozne bavi, je probrat se slevovyma akcema, kouknout na gameplaye a rozhodnout se, jestli si hru koupim a hlavne ji budu hrat. Dalsi mnou neoblibene platformy jsou Microsoft Store, kde si proste zadnou hru nekoupim, ucet tam nemam a hry, ktere tam vyjdou exkluzivne hrat proste nebudu. A stejne to mam i s EA a jejich Originem, nepouzivam to a exkluzivni hry proste nehraju. Napriklad Crysis mam koupenu na GOGu, Crysis 2 mam koupenu na Steamu a Crysis 3 nemam, protoze je jen na Originu.
    Tohle me dost stve, protoze Crysis 3 a Dragon Age Inquisition bych si chtel zahrat, ale jsou jen na Originu. Zvazuju teda porizeni piratske edice, ale zatim mam co hrat jineho, takze jsem to jeste nedoresil, jak to udelam. K piratstvi se mi totiz uz vracet nechce. Ja byl vzdy odmitac krabicovych verzi her a ISO stazene z torrentu, predtim "direct connectu?" a Kazay? (uz si presne nevybavuju nazvy tech p2p siti) to resilo. Az kdyz prisel Steam, tak jsem vycistil pocitac a presel na nej.

    Sorry, ze jsem se tak rozepsal, posledni poznamka o GOG Connect, za me nic moc, casto to meni a ac mam na Steamu slusnou radku her, tak jsem nikdy nenatrefil na nic, co bych na GOG Connect mohl prenest, tudiz jsem to ani neozkousel. Prijde mi to spis jako takova marketingova zalezitost bez vetsi prakticke vyuzitelnosti.

  • 20. 1. 2018 16:00

    8B3CE273 (neregistrovaný)

    Navíc jsem zvědavej, co by to udělalo s prodejem nových her. U digitálních licencí to bude jedno, že hra "byla použitá" a lidi začnou kupovat jenom "bazarové hry", když, mimo ceny, v tom nebude oproti steamu rozdíl.