Hlavní navigace

Názor k článku Cnews FM: Výlet do historie aneb produkty, které jsme měli opravdu rádi [podcast] od Zann - Tvl vypalovačka měla pěkný design, to je mazec...

  • 1. 1. 2017 11:09

    Zann (neregistrovaný)

    Tvl vypalovačka měla pěkný design, to je mazec :-D A že by teda ASUS 1610A vypadal nějak extra, to fakt jako nevypadal a v porovnání s Yamaha F1 (která mimochodem uměla laser tatoo, to byl velký hit) nebo tehdejšími Plextory to bylo holé neštěstí a o tom čtení poškozených medií to je taky pěkný blábol, Plextory s PlexTools četly snad i pivní tácky.
    Ale tak, čemu se divím, pan Urban upřednostňuje design nad funkcionalitou přece ve všem (viz Windows 10, operák stojí za kulové, ale má pěkné ikonky a tapetky) :-D
    "Dvoulitry" byly (ta nebo ty - okna - byla nebo byly, ten okna je samozřejmě nesmysl, to už nezní ani úsměvné ale hodně smutně) jednoznačně nejlepší Windows, hrát na nich moc nešlo, protože to prostě nebyl system na hraní ale na práci samozřejmě.Dodnes na nich ve fabrice běží ve virtualce vizualizace a řízení energo zařízení, protože nic lepšího MS už nikdy neudělal, přesnějí tedy Lepší už byly jen W NT4, které se hodně blbě nastavovaly, ale když se povedlo, tak to bylo super, běžely mi v dualbootu s W 98SE.
    SE K750i to je kultovka, po třech letech jsem ho ještě asi za 500,- prodal na Aukro, pak přišla NOKIA C01-01, což byla naprostá katastrofa ... jako všechny NOKIA od 3330 nahoru.
    Walkman SONY s novinkovými sluchátky s tzv. vertical turbo, úžasný zvuk. Discman od iRiver jsem měl imp 150, ne Slimx imp 900 který myslel pan Václavík, ten už byl na mě fakt drahý a ta funkce se jmenovala antishock:-) mp3 iRiver E100 mám dodnes. Dodnes bezvadně funguje a o jeho zvuku a výdrži se výrobcům tlf může tak akorát zdát (ano, i iPhone). Mimochodem ten imp-150 také hraje dodnes, kolega ho má v dílně.
    Archaické tiskárny, které stále používám a při minimální údržbě fungují
    bezvadně jsou LaserJet 4L, ta je stará přes dvacet let a LaserJet 1100, ta je o něco mladší, ale o moc ne.
    Při mojí frekvenci tisku asi 100 stránek za rok mám ještě tak na deset let vystaráno :-D
    O legendárním gramci Q600 hovořit nebudu, protože jeho design není nic moc, takže by to bylo nezábavné :-D A je pravda, že ta "doba kutilská" byla
    fakt super, člověka to nutilo přemýšlet a některé věci byly fakt zajímavé. Úchyty pro HDD navařené na krycím plechu case, aby tu bídnou úložnou kapacit bylo možné nějak zvětšit :-) Dneska už to není, lidi nemusí experimentovat a přemýšlet, takže je jednoduché jim nabulíkovat že právě TO a TO je nejlepší a ten člověk jak neumí rozlišovat, tak jim to sežere - pro příklad bych nemusel daleko ;-)
    To že někdo intenzivně používá slovo "obskurní" (a dost pochybuju že ví co to vůbec znamená, protože použít ho v tomhle kontextu je fakt prznění jazyka)a ještě se u toho hihňat, je možná COOL, ale zkušenosti a znalosti právě z "dob kutilských" to fakt nenahradí viz. údiv nad tím že "lidi v okolí" co si přehrávali fw v telefonech byli asi nějací exoti, přitom do byla (a dodnes mnohdy je) přímo nezbytnost, což ale člově s Windows Phone se kterým neuděláš nic a o kterém dotyčného někdo přesvědčil že je NEJ (protože to jak říkám není problém) nemůže vědět zkola nic no :-)