Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Cnews FM: Zneužívá Microsoft monopolní postavení vůči výrobcům antivirů? [podcast]. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 6. 2017 17:39

    Santo

    Dávno pryč jsou zlaté doby antivirů, kdy člověk zkoušel AVG, Avast nebo Pandu, šíleně mu to zpomalovalo běh systému, otravovalo ho to falešnými poplachy, ale připadal si v bezpečí. Pak Microsoft přišel se svým řešením Security Essentials, které ještě vylepšil, a nyní je Windows Defender plně integrované bezpečnostní řešení, které nezpomaluje systém a nabízí slušnou účinnost kontroly. Běžný uživatel už nemá potřebu pročítat komparativní testy antivirů a vybírat ten nejlepší, už velmi slušné řešení zdarma integrované má. Tradiční výrobci antivirů ztrácí trh koncových uživatelů, jejich produkty už prostě nikdo nepotřebuje, tak kromě velmi agresivní politiky přidávání bloatwaru do nových notebooků a PC (různé 30-denní trialy McAfee, Norton atd.) začínají frustrovaně napadat Microsoft, že jim vzal kšeft. Jejich produkty jsou prostě přežité, musí hledat trh jinde - třeba ve firemním sektoru. Doufám, že úřady této stížnosti nevyhoví.