Hlavní navigace

Názor k článku Cnews FM: Způsobí ARM revoluci ve světě počítačů? [podcast] od Kaz - Integrovaný HSDPA (nyní LTE) modem v notebooku vždy...

  • 25. 12. 2017 11:43

    Kaz

    Integrovaný HSDPA (nyní LTE) modem v notebooku vždy vyžaduji a mám už ve třetím, takže víc jak 10 let zpět.

    InstantGo mám ve Win tabletu také už 3 roky a konstatuji, že je to bohužel na prd a vůbec se mi to neosvědčilo. Jestli je to špatnou implementací, to nevím. Špatná je podle mě úvaha, že to je k tomu, aby na mě po probuzení notebooku nevyskákalo 20 notifikací. Ty notifikace vyskákat musí, abych viděl, co se dělo, jinak něco přehlédnu. Ta funkce je proto, abych ty e-maily apod. měl už stažené a připravené, to je myslím hlavní úkol, ne ořezání notifikací.

    Nerozumím mánii s vydrží 20 hodin. To číslo je na nic. Bude to v laboratoři, takže to reálně 20 hodin zřejmě nevydrží a proto to není s jistotou dvoudenní stroj, např. na služební cestu. Proto mi stačí jednodenní výdrž kolem 12 hodin a večer stejně nabíjím. Nehledě na nabíjení mobilu. Jestli budou mít oba USB-C, stačí jedna nabíječka (mobil s QC se nabije do hodiny, notebook v noci).

    Takže za mě tomu moc nefandím, resp. já cílovka nebudu (i z důvodu, že můj notebook má zdroj 230W :-) ). Ale fandím tomu z hlediska konkurence Intelu. Ten ji opravdu potřebuje jako sůl a pokud by ho to třeba zpětně nakoplo do mobilní oblasti, bylo by to jen dobře.

    Microsoftu z hlediska plánů, kompatibility, vize, vývoje aplikací na různé platformy apod. nevěřím ani dobrý den.

    PS: Dobrá byla hláška s Photoshopem, o které se na začátku pořád mluví, jak ho dávají všichni za příklad. No a pak se dozvíme, že ta platforma nespustí nativní x64, což je právě ten Photoshop :-).