Hlavní navigace

Co má společného iPhone, Bluetooth a menstruace? Nový kickstarterový projekt odpoví

18. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes není první apríl a přesto na Kickstarteru zazářil technický projekt, jenž by šel označit za více než netradiční. V tržní ekonomice platí, že trh si sám řekne, co potřeba je a co ne, a tak je úspěch na Kickstarteru první zkouška ohněm. Není však pravidlem, že každý crowdfundingový projekt se nakonec skutečně setká s dostatečnou poptávkou, jelikož komunita přispěvatelů je specifická.

Projekt Looncup tuto „prověrku” skutečně potřebuje a možná jde o typický případ, který má šanci pouze s pomocí crowdfundingu. K věci – Looncup je menstruační kalíšek a zároveň bezdrátová periferie pro iPhone a Apple Watch. Jeho jedinou nadstandardní funkcí je sběr údajů a jejich bezdrátový přenos do aplikace pro iPhone a chytré hodinky Apple Watch.

 

Senzory Looncupu umí změřit (resp. zvážit) množství a určit barvu. Údaje se posléze přenesou pomocí Bluetooth LE 4.0 a vše ostatní je již na mobilní aplikaci. Ta umí předvídat čas nutné výměny a uchovává i dlouhodobé statistiky, které mohou být údajně rovněž užitečné. Nevýhodou je nevyměnitelná baterie s životností zhruba šest měsíců. Skupina osmi vývojářů (pět žen) ze San Franciska zatím neuvádí prodejní cenu, na trh by se měl Looncup dostat v lednu 2016.

Zdroj: Kickstarter