Hlavní navigace

Co na hodinky 4: Kupa interaktivních ciferníku a podcasty na zápěstí

4. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skype

Na začátku tohoto týdne přišel Skype s vlastní aplikací pro chytré hodinky s Android Wear. Ta je kupodivu velmi povedená a dokonce v některých ohledech překonává i aplikace od Googlu. Během hovoru vám třeba přímo ze zápěstí dovolí hovor podržet nebo zrušit a nechybí ani podpora vlastních Mojis od Skypu.

Co na hodinky 4

Hangouts během hovoru neumí s hodinkami nijak spolupracovat a na stejné úrovni jako Skype je snad jen v otázce chatu. Na druhou stranu však Skype postrádá nativní aplikaci, díky které byste mohli procházet libovolná chatovací vlákna, s čímž Hangouts přišel před zhruba měsícem.

Skype na Google Play

Player FM

Jednou z mých nejpoužívanějších aplikací na Android Wear je Player FM pro správu podcastů. Přímo z hodinek můžete procházet podcasty, které máte stažené nebo v odběru a hned si je do sluchátek i pustit. Podcasty se však nestahují přímo do hodinek a jen se přehrávají ze smartphonu, takže musíte mít svůj smartphone přeci jen stále na blízku.

Co na hodinky 4

Jedinou výtku vůči Player FM bych měl v absenci ambient mode. Na druhou stranu ale aplikaci stejně většina uživatelů používá pro rychlé procházení a přehrávání podcastů a následně se vrací zpět na ciferník. Takže nejde o tak klíčovou věc, jako třeba u poznámek nebo aplikací podobného rysu.

Player FM na Google Play

Mysterious Forest watchface

Google poslední aktualizací přinesl interaktivní ciferníky, které můžou reagovat na dotyky. Jedním takovým ciferníkem je Mysterious Forest watchface. Asi jej ocení především kreativnější lidé, ale určitě nemůžu vývojářům upřít snahu. Za digitálními hodinami se postupně proměňuje kouzelný les, který ještě navíc reaguje na vaše doteky.

Co na hodinky 4

Ciferníku navíc nechybí ani bohaté nastavení, které obsloužíte přímo z hodinek a můžete tím i ovlivnit, jak moc budete záhadný les náročný na baterku. Ciferník je navíc k dispozici zdarma a za vyzkoušení nic nedáte.

Mysterios Forest watchface na Google Play

Graffiti watchface by Lluvia

Předposledním dnešním ciferníkem je Graffiti watchface by Lluvia, který si najde své příznivce primárně mezi mladšími uživateli. Tomu odpovídají i funkce, které nejsou skoro žádné. Jde však o interaktivní ciferník a díky tomu můžete měnit barevná pozadí. Navíc nechybí ani jednoduchá animace. Tomu všemu odpovídá i cena, která je nulová a ciferník si tak můžete stáhnout z Obchodu Play zdarma.

Co na hodinky 4

Graffiti watchface by Lluvia na Google Play

KL24

Watch Face Combo

Dnešním jediným placeným ciferníkem je Watch Face Combo, který ale asi je také nejelegantnějším. Neztrácí však na funkcích a krom času dokáže ciferník zobrazovat i počasí, stav baterie nebo třeba kompas. Za necelých 33 korun dostanete opravdu vše, co denně potřebujete navíc v elegantním hávu. Chybí však zkušební verze, ale zase na druhou stranu necelých 33 korun vás nezruinuje.

Watch Face Combo na Google Play

Byl pro vás článek přínosný?