Hlavní navigace

Co na hodinky 6: Cestovní deník, Shazam a hromada ciferníků pro Halloween

2. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Journey

Journey je známá aplikace pro cestovatele, kteří si rádi zaznamenávají své výlety a papírový deník vyměnili za ten digitální. Pro tyto účely je Journey ideální a podporované platformy se nově rozšířily i o hodinkový Android Wear. Ta je sice zatím funkčně dost omezená a umí jen prohlížet už vytvořené zápisky, vývojáři však slibují další funkce v dalších aktualizacích.

Journey je k dispozici zdarma a sází na in-app transakce, díky kterým získáte mnohem více funkcí a také možnost exportu zápisků do nativního formátu Microsoft Word pro lepší prohlížení na počítači. K dispozici je sice i webová verze či aplikace do prohlížeče Chrome, ale někdy se to určitě může hodit.

Co na hodinky 6

Google Play

Shazam

Druhou dnešní aplikací je Shazam. O té určitě slyšel skoro každý a jde o nejpovedenější aplikaci pro rozpoznávání neznámých písniček. Shazam je už několik let dostupná pro mobily a tablety a nedávno se dostala i na chytré hodinky s Android Wear.

Do hodinek se instaluje spolu s mobilní aplikací a sama o sobě ani nemůže fungovat, protože rozpoznávání funguje jen při připojení k internetu. A i když některé hodinky již umí pracovat s vestavěným Wi-Fi modulem, aplikace si stejně vždy vyžádá připojený mobil.

Co na hodinky 6

Google Play

Pujie Black Watch Face

Naším dnešním prvním ciferníkem je Pujie Black Watch Face, který taky patří k nejpropracovanějším. Krom jednoduchého zobrazování času umí ukázat i fitness data, události z kalendáře nebo předpověď na dalších pět dní. Pro přizpůsobení slouží i mobilní aplikace, ve které si můžete jednoduše nastavit vše, co chcete v rámci ciferníku vidět. Ciferník ale taky nepatří k nejlevnějším a vývojáři si za něj řeknou o necelých padesát korun českých.

Co na hodinky 6

Google Play

Halloween Watch Face

Období Halloweenu je tady a možná budete chtít krom masky zaujmout i svými chytrými hodinkami. Pro to můžete použít i speciální ciferník Halloween Watch Face, který najdete v Obchodu Play za necelých 30 korun. Pro jednoduché přizpůsobení nechybí ani mobilní aplikace. Té by ale neudělal zle jednoduchý facelift, protože většina ovládacích prvků vypadá opravdu velmi zastarale.

Co na hodinky 6

Google Play

Pumpkin Watch Face

O něco povedenějším je Pumpkin Watch Face, který je navíc k dispozici zdarma. Ciferník si akorát nepřizpůsobíte a zcela tak chybí vlastní mobilní aplikace. O to je ale ciferník jednodušší, a jestli nehledáte něco zvlášť sofistikovaného, mohl by vám stačit.

CS24

Co na hodinky 6

Google Play