Hlavní navigace

Co přinese Silverlight 5?

6. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft Silverlight je platformou pro tvorbu bohatých webových aplikací, ale také i aplikací pro mobilní zařízení s Windows Phone 7. Má sloužit i jako konkurent k Adobe Flashi, ačkoli Microsoft dříve vyjádřil své sympatie k HTML5.

To jej však nezastavilo ve vývoji, a tak uvolnil informace o novinkách připravovaných pro Silverlight 5, jehož veřejná betaverze bude v druhé čtvrtině následního roku, finální verze pak ke konci 2011, přičemž by měla přinést více jak 40 nových funkcí.

Díky dekování a vykreslování H.264 videí za pomoci grafické karty zvýší výkon u HD videí zejména u úsporných a pomalých zařízení, funkce TrickPlay zase dokáže přehrávat video s různou rychlostí, což umožní i rychlé převíjení či zrychlování.

Dočkáme se podpory dálkových ovladačů při přehrávání médií, bezproblémové přepínání mezi různými DRM zdroji multimediálního obsahu, vylepšení uživatelského rozhraní pomocí plynulejších animací a také tisku vektorů pomocí Postscriptu.

KL24

Navýšen bude i výkon a svižnost: zrychlí se odezva sítě díky použití vlákna běžícího na pozadí, vylepšení XAML parseru zrychlí start i běh, stejně jako hardwarová akcelerace v kombinaci s Internet Explorerem 9, programátoři budou také moci využít přímého přístupu ke grafické kartě či aplikační rozhraní pro tvorbu 3D aplikací, přibude také podpora 64bitových systémů.

Zdroj: ZDnet

Byl pro vás článek přínosný?