Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Coffee Lake bylo plně zprovozněno ve starších deskách. Stačí modifikovaný BIOS. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 6. 3. 2018 13:47

    Fortune Rayzor

    To už tu lidi čtou jen nadpisy (který je mimochodem, milá redakce, poměrně dost clickbaitový) a jdou rovnou do komentářů? Očividně se potrvdilo, že šestijádra mají jiný pinout a pak už je jakákoliv kompatibilita čistě náhodná. Víc mě nezajímá, takové věci bastlím jenom na starém železu, na kterém mi nezáleží a nejsem na něm závislý.
    Tím netvrdím, že s ideologií Intelu souhlasím. Intel jde tak trochu proti celému průmyslu, kde všichni sjednocují platformy, sdílí komponenty a všechno se vyrábí v obrovských číslech. Jeden by čekal, že by mohli udělat nějakou jednotnou "modulární", "dimenzovanou" platformu pro celé své portfolio a prodávat všem procesory jak housky na krámě.
    Jestli si někdo v marketingu Intelu myslí, že takhle uchrání zákazníky od nákupu nekompatibilní desky, tak jsou pěkně na omylu. Už jenom na vzorku z jednoho z předních prodejců elektroniky v ČR je vidět, že lidi valí všechno se vším možným. Viděl jsem i naklikanou X399 desku s i7, což jde teda zase na vrub AMD, kteří se v tom taky rozhodli udělat bordel.