Hlavní navigace

Názor k článku Coffee Lake je na pultech a v recenzích. Mírný pokrok ve hrách, velký skok v „MT“ od Gildor - Intel Coffee Lakem sice uspěchaně a né 100%...

  • 5. 10. 2017 23:58

    Gildor

    Intel Coffee Lakem sice uspěchaně a né 100% připraveně dorovnává konkurenčně Ryzeny, ale jak už je tu zmíněno - oproti nim si stále nese výhody, které má Kaby Lake (hlavně ten takt, který ještě narostl) a zároveň přináší už i MT, byť zatím ne 8 jader.
    Takže, ač kvůli deskám i nedostatečné produkci, je to méně povedené uvedení na trh, stále je to pro Ryzen nebezpečně silná konkurence a Intel si určitě udrží hodně tržního podílu.

    Zásadnější ovšem bude další generace. 10nm u Intelu budí rozpaky a sám Intel přiznává, že Ice Lake asi nebude pokrok v IPC ani taktech. Naopak Ryzen+ by teoreticky mohl o 10-15% zvednout takty, což by už pro Intel byl IMHO vážnější problém.
    Na druhou stranu tu byly fámy o tom, že na jaře 2018 vypustí intel 8 jádra pro Z390, nespíš ještě Cofee Lake, nebo nějakej CL refresh (14nm++++ ? :D ), což by zas bylo hodně těžké pro Ryzen.

    Takže sitauce je a bude zajímavá. :)