Hlavní navigace

Colorful uvedl GTX 980 iGame s 14fázovým napájením aneb základ pro Kudan

14. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Colorful je známa především díky svým grafickým kartám iGame a poté mnohem extravagantnějším modelům s přízviskem Kudan. Nyní Colorful představil novou vlajkovou loď své nabídky, GeForce GTX 980 iGame.

Chladič se třemi 90mm PWM ventilátory ochlazujícími masivní hliníkový pasiv je protkán čtyřmi 8mm a dvěma 6mm heatpipe. Zadní stranu karty poté kryje černý backplate. Na tištěném spoji se tísní napájecí soustava čítající 14 (12+2) fází. Pro nadšence ždímající z karty to nejlepší za pomoci LN2 je navíc k dispozici ještě externí napájecí soustava, kterou si však musejí řádně zaplatit.

Colorful GTX 980 iGame

Jádro GM204 pracuje na základním taktu 1127 MHz, střední boost frekvence dosahuje 1216 MHz a paměti pracují na efektivním taktu 7 GHz. Tlačítko na záslepce však umožňuje přepínání mezi dvěma BIOSy. Druhý z nich má základní frekvenci jádra nastavenu na 1178 MHz, boost na 1279 MHz a paměti na 7, 01 GHz. Samozřejmě cílem Colorfulu nebylo vymáčknout z karty maximum přímo v továrně a tak nabízejí hrdým majitelům těchto karet hledat jejich limity na vlastní pěst.

Colorful GTX 980 iGame

Zadní záslepka nabízí kromě tlačítka pro přepínání mezi BIOSy také jeden DVI, HDMI a tři DisplayPorty. Kara by měla být dostupná v Asijsko-pacifickém ale také v Evropském a blízkovýchodním regionu. O reálné dostupnosti však nemáme zprávy.

 

KL24

V nejbližší době by ještě měla společnost Colorful uvést GTX 980 iGame Kudan, využívající stejný tištěný spoj ale jiný chladič a GTX 970 iGame, což by měla být v podstatě shodná karta s touto, avšak s ořezaným jádrem.

Zdroje: TechPowerUp, WCCFTech

Byl pro vás článek přínosný?