Hlavní navigace

Commodore: legenda se vrací!

14. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdysi legendární výrobce osobních počítačů chytá další dech a připravuje minibook. Nač se můžeme těšit?

Commodore: společnost, na jejímž počítači řady C64 či C128 začínal nejeden z počítačových seniorů. Společnost, která již několikrát umřela. Společnost, která svou smrt vždy nějak překonala. A nyní to zkouší se stále populárnějšími mininotebooky.

CS24

Podle dostupných zpráv se připravují hned tři řady minibooků se znakem C= na víku. Nejnižší řada M má být určena pro školáky, bude postavena na platformě VIA (konkrétně VIA Eden taktovaný na frekvenci 800 MHz), nabídne sedmipalcový displej, 512 MB operační paměti, 4 GB SSD disk, webovou kameru i Wi-Fi. Operačním systémem bude Windows XP Home nebo Windows CE, počítač slibuje nabídnou klávesy standardních rozměrů i touchpad. K dispozici má být také ještě slabší varianta, model M-400: s procesorem Intel Xscale taktovaným na frekvenci 366 MHz se 128 MB paměti a 1 GB SSD diskem.

Vyšší řady F a J již nabídnou displej desetipalcový, 1 nebo 2 GB operační paměti, procesor Intel Atom N270, 160 GB disk, tři USB porty, jede eSATA port (jen řada J), Wi-Fi i Bluetooth.
 Cena ani předpokládaný datum uvedení na trh nebyly zveřejněny.