Hlavní navigace

Compaq Mini 110c: malý, černý a s akcelerací HD videa

29. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Compaq Mini 110c vyniká pláštěm ozdobeným vysokým trvanlivým leskem, a je k dispozici v efektním černém károvaném designu. Váží pouze 1,17 kg (s tříčlánkovou baterií), je tenký méně než 33 mm a nabízí uživatelům útlý vzhled, doprovázený poutavým exteriérem.

Díky vestavěné webkameře a mikrofonu, WLAN a volitelně i WWAN rozšiřuje Compaq Mini možnosti sociálních sítí a přináší možnosti videochatu a videokonferencí z domova do míst, jako jsou parky, kavárny nebo letiště. S 10,1-palcovým, bohužel však lesklým, displejem BrightView, velkou klávesnicí (92 procent plné velikosti), třemi USB porty a čtečkou paměťových karet 5-v-1 poskytuje uživateli vše, co potřebuje k pohodlnému přístupu na web pro informace, komunikaci a zábavu kdekoliv a kdykoliv. Bohužel i zde výrobce zopakoval svou chybu z modelu HP 2140 a osadil počítač nepraktickým displejem s nedostatečným vertikálním rozlišením 576 bodů. Škoda, velká škoda.

Vlastnosti této produktové řady jsou rozšířeny o nejnovější procesory Intel Atom N280 a pevný disk 160 GB, aby zajistily uživatelům dostatek výkonu a možnost ukládat filmy, hudbu a obrázky i na cestách. Compaq Mini obsahuje Intel grafiku GMA 950 (UMA) anebo volitelný HD video akcelerátor. Ten má být reprezentován čipem Broadcom Crystal HD Enhanced Videa Accelerator, který slibuje plynulé přehrávání videa až do rozlišení 1 080p.

CS24

Compaq Mini 110c bude dostupný v České republice a na Slovensku od druhé poloviny června 2009 za doporučenou cenu od 9 345 Kč.