Hlavní navigace

Computex 2012: Acer má dva tablety s Windows – Iconia W510 a W700

5. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes otevřel své brány veletrh Computex v Taipei, výrobci všemožné elektroniky se předhánějí v tom, kdo předvede modernější kousek. Nechybí mezi nimi ani společnost Acer, která se v Česku těší velké oblibě (nebo alespoň velkým prodejům).

Na veletrhu se mimo jiné (například dotykový Ultrabook S7) chlubí i dvojicí tabletů, na kterých běží doposud nevydaný operační systém Microsoft Windows 8. O Windows 8 vás již od první bety informují kolegové z ExtraWindows, aktuální Windows 8 Release Preview je již podle všeho v pohodě použitelný.

 

Ale zpět k tabletům. Iconia W510 zaujme především ty, kteří chtějí tablet s možností připojit klávesnici. Pokud nebudete chtít zrovna prsty patlat po displeji, jednoduše tablet připojíte ke klávesnici a vytvoříte z něj praktický netbook. Displej s úhlopříčkou lehce nad 10 palců je otočný (o 295 °) a v klávesnici je podle všeho i rozšiřující baterie, díky které tablet přežije bez elektrické zásuvky až 18 hodin.

Tablet Acer Iconia W510 Iconia W700 klávesnici nemá, zato je o něco větší. Úhlopříčka 11,6 palce mi osobně přijde už trochu moc, nicméně není úplně neobvyklá ani u konkurence. Díky větším rozměrům se však údajně podařilo natěsnat i Full HD rozlišení. U tabletu je kolébka, která umožňuje jeho položení na stůl. Nechybí ani trojice portů USB 3.0 pro rozšíření.

 

Tablet Acer Iconia W700Vzhledem k tomu, že Windows 8 ještě ani nevyšel, těžko můžeme očekávat tyto tablety na trhu v blízkém horizontu. Na probuzení zájmu navíc chybí několik zásadních informací – pomineme-li cenu, je to hlavně použitý hardware. Známá zatím není ani architektura (v potaz přichází dvě varianty – x86 nebo ARM).

CS24

 

Zdroj: TechPowerUp