Hlavní navigace

Computex: GMC a netradiční skříně

16. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

U nás méně známá společnost GMC předvedla na Computexu zajímavé variace na téma počítačová skříň. Před nějakým časem vozila tyto skříně do České republiky společnost 100Mega Distribution, nyní je již ale v jejích cenících nenajdete. Snad se to zase změní, protože GMC mělo a má rozhodně co nabídnout. I když se starší typy kvalitou skříním Antec nebo Lian Li nerovnaly, za velmi příjemnou cenu přinášely zajímavé možnosti i kvalitní provedení.

Jednu z novinek tohoto výrobce představovala skříň s velmi kreativním názvem – H-80. Ta byla na výstavě i kompletně osazena, aby si přihlížející mohli udělat obrázek o její prostornosti. Skříň má na přední straně informační displej, kde jsou zobrazovány vnitřní teploty, dostatek předních portů a kompletně kryté mechaniky. Dostatečné chlazení zajišťují hned čtyři 12cm větráky (vpředu, dole, vzadu a nahoře), které doplňuje velký 25cm boční větrák.

 

Specialitou skříně Cannon R5 je kromě hodně oplastovaného předku optická mechanika, která se vysouvá směrem dolů. Tohoto trendu si můžete všimnout i u dalších skříní tohoto výrobce.


Ocenění Reddot design award si na své konto připsala skříň Noblesse-K2 EBONY, která se může pochlubit nevšedně bohatým čelním panelem. Skříň je vybavena systémem iMEDIAN, který doplňuje i dálkové ovládání. I bez něj ale můžete většinu multimediálních funkcí ovládat pomocí předních tlačítek. Tato skříň se tak snaží stát základem multimediálního centra, otázkou ale je, kolik lidí by si ji u nás do svého obýváku postavilo.



K HTPC má podstatně blíže model S-7, který již do obýváku zapadne zcela bez problémů. Výhodou může být i štěrbina pro slot-in mechaniku.

Pro pracovní stanice pak můžete vyzkoušet skříň X7 X-Station. Skříň je vybavena předním a zadním 12cm větrákem, osadit můžete ještě i boční. Nechybí zopbrazení systémových údajů, ani Easy swap pozice pro pevné disky.

Na závěr si necháme hráčskou skříň GMC R4 Bulldozer. Ten má stejně jako Cannon R5 mechaniku vysouvanou směrem dolů. Toto umístění s sebou přináší více prostoru uvnitř skříně, která navíc může být méně hluboká. Na přední straně najdete všechny potřebné konektory i tlačítka, u země se pak nachází 92cm větrák. Vzadu se pak nachází standardní 120mm větrák. Pevné disky je možné vložit do skříně pouze dva, vkládají se navíc vertikálně za optickou mechaniku.

CS24




Autor článku