Hlavní navigace

Computex: Microsoft už prodal přes 600 milionů licencí Windows 7

6. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vzhledem k tomu, jakých úspěchů dosahují Windows 7, se nelze divit, že se Microsoft poměrně dost často chlubí čísly. Tentokrát se s prodejními úspěchy podělil na akci Computex. Připomeňme si, že Sedmičky na pulty obchodů dorazily v říjnu 2009. Od té doby uplynulo dva a půl roku. Operační systém sklízí pozitivní hodnocení od kritiků, oblíbili si jej domácnosti, hromadně na něj přechází firmy. Kolik licencí už Microsoft od vydání produktu stihl prodat? Přes 600 milionů. To je vážně krásné číslo, které jen podtrhuje fenomenální úspěch všemi oslavovaných Windows 7. V lednu Redmondští oznámili 525 milionů prodaných licencí.

 

Podle některých statistik Windows 7 pohání zhruba 40 % všech počítačů připojených k internetu. Jiné jsou optimističtější, avšak raději se držme těch, co vyhlíží reálně. Ve velmi blízké době by se Sedmičky měly stát nejpoužívanějším počítačovým operačním systémem na světě, podle všeho si tento titul stále drží rovněž veleúspěšná Windows XP. V současnosti se přirozeně nejen celý Redmond chystá na vypuštění nástupce slavného produktu. Ten bude muset bojovat nikoli pouze s úspěchy a popularitou svého předchůdce, ale také s odlišnou filosofií, která desktop tlačí do pozadí.

Tip: Computex Taipei 2012 - novinky z Tchaj-wanu - den první

Windows 7 jsou možná posledním pořádným a čistokrevným desktopovým systémem, který kdy Microsoft vyrobil. Zejména firmy se jej budou držet, dokud to půjde. Do budoucna tak stále očekáváme další pozitivní zprávy o tom, kolik licencí bylo prodáno. V současnosti platí, že pokud si koupíte nový počítač s OEM licencí Windows 7, získáváte nárok na levný upgrade na Windows 8. Bude zajímavé sledovat, kolik lidí tuto nabídku skutečně využije.

MMF24

Zdroj: The Verge