Hlavní navigace

Cooler Master Centurion 590

25. 1. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nový model počítačové skříně od Cooler Master by měl přijít v březnu pod označením Centurion 590. Ocelová skříň s rozměry 213 × 440 × 510 mm váží 8,5 kg a bude určena pro základní desky ATX a micro ATX. Nabízí devět 5,25" pozic s tím, že jedna je konvertovatelná na 3,5" pozici pro disketovou mechaniku.

Instalaci pevných disků usnadňuje šuplík, který pojme až čtyři disky, obsadí však tři 5,25" pozice. Centurion 590 má pozice až pro šest 120mm ventilátorů, dodávané však budou jen dva. Jeden 120mm s modrou LED vepředu a jeden vzadu. Skříň umožňuje instalovat ještě další dva ventilátory na přední stranu, ale potom už nezbyde místo pro žádnou optickou mechaniku.

Jak je u Cooler Master zvykem, bude instalace pevného disku, optických mechanik a přídavných karet možná bez použití šroubováku. Z fotek to vypadá, že systém uchycení bude stejný jako u námi testované CM690. Zdroj je umístěný dole a zadní strana je vybavena otvory pro vodní chlazení. Celá přední strana je perforovaná, podle výrobce pro zlepšení ventilace. Nechybí ani otvory pro vedení kabelů za základní deskou.

Na trh se tedy brzy dostane skvěle variabilní model počítačové skříně za výbornou cenu 85 dolarů. U nás by cena neměla přesáhnout 2 000 korun.

Zdroj: Techpowerup

Autor článku