Hlavní navigace

Core i5 odloženo?

16. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před dvěma dny jsme přinesli zprávu, že výrobci motherboardů mají nadměrné skladové zásoby základních desek s čipsety Intel čtyřicítkové řady pro platformu LGA775, která bude letos nahrazena novou LGA1156 s procesory Lynnfield a Havendale a čipsetem P55. Možná se Intel rozhodl výrobcům motherboardů pomoci, nebo trpí podobným problémem (příliš mnoho Core 2 na skladech) – ať tak či onak, podle DigiTimes se vydání levných Nehalemů opozdí.


Core 2 do patice LGA775 s námi zůstanou ještě nějaký ten pátek

Server upřesňuje, že dle roadmap Intelu je vydání plánováno na třetí kvartál. Pokud to ale původně mělo být v červenci/júli, kvůli pozdržení vydání o dva měsíce nemusí výrobce přepisovat své plány. Lynnfield se na nás tedy zřejmě chystá přibližně v září/septembri. Po vydání nového čipsetu P55 se přestanou vyrábět severní můstky P45 a P43, v nabídce nadále zůstanou pouze verze s IGP.

Není tajemstvím, že procesory kódově označené Havendale, které se pochlubí také integrovaným grafickým jádrem, mají být vydány později. Podle DigiTimes dostanou výrobci desek vzorky těchto procesorů už letos v únoru/februári, výroba ve velkém se ale rozjede až na podzim a prodej má být zahájen v lednu/januári 2010.

Zdroj: DigiTimes, TechConnect Magazine

Autor článku