Hlavní navigace

Corsair představuje DDR3 na 2250 MHz

4. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Corsair je jistě všem hardwarovým nadšencům dobře známá: za mírně větší finanční obnos nabízí produkty, které svým výkonem o notný kus překonávají levnější (a mnohdy méně kvalitnější) konkurenci. Dnes jsme svědky uvedení DDR3 pamětí ze série Dominator, celý název jest Corsair Dominator GTX (paralela s Nvidia GeForce GTX 2xx je jistě čistě náhodná).

Co od takovýchto pamětí čekat? Jistě maximální výkon. Určeny zejména pro čipsety Intel X58 a P55, nabízejí frekvenci 2,25 GHz při časování CL8. Maximální voltáž pro paměti, které dovolí procesory Intel Core i7 (a i5), je 1,65 V, proto je takovéto napětí vlastní i pro tyto moduly. Na platformě AMD (790FX) je dle výrobce garantovaný provoz při 1,8 GHz a časování CL6, na své si příjdou tedy i fanoušci konkurence.

Nové Dominatory GTX od Corsairu zaujmou především svým rozvaděčem tepla, který se zove obchodním názvem „DHX+“. Jeho hlavní charakteristikou je zvýšená výška, díky níž dochází k maximálnímu rozvodu odpadního tepla. To samozřejmě není vše, chladič díky své konstrukci chladí účinně obě částí PCB paměťového modulu, o rovnoměrné chlazení celého modulu je tedy dobře postaráno.

MMF24

Paměťové moduly budou exkluzivně dostupné na Corsair Online Store dne 8. prosince/decembra v 9:00 pacifického času. Jejich množství bude velice omezené, proto máte-li vážný zájem, váhání není na místě.

Zdroj: NordicHardware

Autor článku