Hlavní navigace

Cortana se během podzimu podívá na iOS a Android. Bude ještě chytřejší

16. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už se o tom dřív mluvilo, ale až teď je to podle Reuters definitivní. Microsoft pracuje na Cortaně pro iOS a Android. Projekt má pocházet z dílen výzkumného týmu, který pracoval na projektu sebevědomě nazvaném Einstein. Není jasné, jestli budou převzatá vylepšení dostupná pro Windows, nicméně byli bychom maximálně udiveni, kdyby ne.

 

Jako první by Cortana stále měla dorazit na desktopy s Windows 10. Exkluzivita pro vlastní operační systémy nicméně poté dlouho nepotrvá. Ve formě samostatné aplikace, jež bude dostupná na podzim, patrně příliš nepřekvapí, pořád to bude chytrá asistentka, jak ji známe. Bude si zjišťovat věci o uživateli, i na základě čtení e-mailů. Je pak schopná vás např. upozornit na zpoždění letu, pakliže máte někam letět apod.

Podle Reuters chce Microsoft stvořit pomocníka, jenž bude předvídat požadavky a potřeby uživatele. Dosáhne toho strojovým učením, vedle toho klade důraz mj. na rozpoznání řeči. Zkrátka nic až tak nového, cesta byla předurčena před nějakou dobou. Rozšíření na další platformy také patří již nějakou dobu k plánům společnosti.

Zdroj: Reuters via Microsoft News