Hlavní navigace

Cortana se více projeví na Bingu. Bude upozorňovat na věci důležité pro vás

17. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak jsem již v některém z minulých článků zmiňoval, srdcem Cortany je Bing. Hlasová asistentka prorazila na platformě Windows Phone, další rozšíření je nicméně pouze otázkou času. Zda dorazí, se ptát nemusíme. Logicky vás napadnou Windows 8. Jenže Cortana se může klidně projevovat také na webu.

Lišta s kartami nabídne po přihlášení personalizované výsledky
Lišta s kartami nabídne po přihlášení personalizované výsledky | Foto: Microsoft

To se také děje. Microsoft včera odhalil vylepšení, která postihnou Bing. Cortana se o vás hodně dozví díky hledání na webu. Používat Bing proto bude v podstatě povinností pro všechny jedince, kteří její služby využívají. Co se vyhledávače Bing.com týče, při hledání se budou na webové stránce objevovat karty s informacemi důležitými pro vás. Personalizované zpravodajství nebo zprávy o počasí budou odkazem Cortany.

 

K chytřejším vlastnostem patří např. sledování letů. Bing vás třeba upozorní, že má letadlo zpoždění. Tato funkce vám připomene Google Now. Podobně i tato asistenční služba napoví, že už máte vyrazit z domu, abyste let stihli. A zrovna tak nefunguje striktně v mobilu, ale prosycuje další platformy. Bez přihlášení karty logicky nespatříte. V Česku máme zatím úplně smůlu.

CS24

Své zájmy si vyberete. Cortana vás bude poznávat i prostřednictvím vyhledávání
Své zájmy si vyberete. Cortana vás bude poznávat i prostřednictvím vyhledávání | Foto: Microsoft

Zdroj: Search Blog