Hlavní navigace

Cougar MX300, levná skříň pro hráče jakoby vytažená ze včelího úlu

27. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Cougar, tchajwanský výrobce skříní, ventilátorů a zdrojů, rozšířil svoji nabídku o novou skříň MX300.

Skříň má dost neotřelý vzhled předního panelu, který připomíná včelí plástve. Tato část je perforovaná a umožňuje nasávání vzduchu do skříně. V horní části předního panelu najdeme zapínací a restartovací tlačítko a dva USB porty. Jeden ve verzi 3.0 a jeden starší 2.0.

 

Co do velikosti jde o klasický middle tower pro micro ATX a ATX desky. Rozměry skříně jsou 195 × 450 × 490 mm. Změnou oproti ostatním skříním od Cougaru je nové řešení klecí. V horní části se nachází trojice podélných šachet pro 5,25" zařízení, pod nimi jsou umístěny klece pro tři 2,5" a na samém spodku pro tři 3,5" disky. Pozice disků jsou však už v konstrukci umístěny příčně, a jelikož 2,5" klece jsou menší, vzniknutý odskok umožní instalaci velmi dlouhých grafických karet (do 310 mm)

Skříň má bohaté možnosti chlazení, přičemž umožňuje osazení sedmi 120mm ventilátorů. O vyfukování vzduchu se může postarat jeden ventilátor v zadní části a dvojice na bočnici. K nasávání vzduchu do skříně slouží dvě pozice za předním panelem a dvojice v stropní části. Obě pozice obsahují prachové filtry, které lze vyčistit po odklopení předního a horního panelu. Prachový filtr obsahuje i pozice pro napájecí zdroj v dolní části.

KL24

Cougar cenu skříně MX300 zatím nespecifikoval. Některé asijské e-shopy však začaly s cenami 52 USD, což je něco málo přes 1000 korun.

Zdroj: Cougar, TechPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?