Hlavní navigace

Cougar Solution: univerzální skříň se solidním průvanem

9. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Německý Cougar, působící v oblasti skříní pouze od roku 2007, představil další midi tower s názvem Solution (Řešení). Skříň na jedné straně má všechny moderní prvky (zdroj umístěný dole, dva otvory pro hadice vodního chlazení nahoře, perforace pro správu kabelů, bezšroubové uchycení disků a mechanik) a také svým čistým lakováním vypadá zajímavě, výrobce přímo ve videu evokuje zbraňovou kvalitu zpracování.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Na druhou stranu to celkově není velký zázrak, spadá spíše do střední třídy. Tak například, zmíněné prvky jsou dnes celkem standardem a každá slušná skříň je mít musí, dále, výrobce ani neuvádí hmotnost, což obvykle nebývá dobré znamení. Disky se navíc vysouvají do prostoru skříně, což je v praxi velmi nepraktické řešení, při osazení větších karet nutící stejně všechno vyjmout pro výměnu disků, což výhodu jejich modulárního uchycení efektivně zneškodňuje.

Bedna s rozměry 198 × 425 × 484 mm pojme grafické karty o délce až 32 cm a také tři 5,25" zařízení, sedm 3,5" (jednu externí) a jedno 2,5". Ovšem z toho pouze dvě 5,25" a tři 3,5" pozice umožňují bešroubové uchycení. Na předním panelu se také nachází jen jediný port USB 3.0, doplněný starším USB 2.0 a dvěma audio jacky (standardní zvukový vstup a výstup pro sluchátka).

Skříň Cougar Solution

Co však skříni nelze upřít, je výborné chlazení. Z výroby je osazen pouze zadní 120mm ventilátor, doosadit však lze dva přední 120mm či jeden 140mm, dva boční 120mm, jednu spodní a ještě dvě horní „dvanáctky“.

KL24

Skříň Cougar Solution

Zdroj: techPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?