Hlavní navigace

Creative Inspire S2: bezdrátová pohoda, jazz...

26. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Creative patří k nejlepším výrobcům audio (ale i video) zařízení k počítačům pro běžné uživatele. Běžné v tomto případě ale neznamená nenáročné. Naopak produkty Creative jsou na velmi vysoké technické, ale i akustické úrovni.

 

 

 

Prvním znamením toho, že si i u Creativů uvědomují, že notebooky mají již dávno nezanedbatelnou pozici na trhu, je model Inspire S2. Znáte to, přijdete domů, vybalíte notebook na stůl a protože většina z nás nemá dokovací konektor na svém stroji, začne sice krátké, ale i přesto únavné "šněrování" notebooku k domácím sítím, periferiím, napájení...  proto je příjemné, když některá z těchto zařízení poskytují pohodlí bezdrátového spojení. A právě model Inspire S2 patří mezi takové.  Po zapojení subwooferu k elektrické síti, zasunete malý bluetooth USB palec do konektoru ve vašem notebooku (desktopy samozřejmě nejsou vyloučeny, jen to v jejich případě nedává takový smysl) a ten se již postará o navázání spojení s reproduktory bez potřeby jakékoliv instalace ovladačů. Spárovat lze reproduktory i s mobilním telefonem, PDA či MP3 přehrávačem, které podporují stereo BT přenos (technologie A2DP nebo AVRCP pro BT ovládání).

 

CS24

Creative Inspire S2 Wireless, jaký je jejich celý název, pohání zesilovač, jehož výkon je rozdělen mezi subwoofer a satelity v poměru 19W + 2×7W. Na jednom ze satelitů je ovládání hlasitosti společně se vstupem a výstupem pro sluchátka s mikrofonem. Rozměry satelitů jsou příjemně malé (7,4 × 7,3 × 10,3 cm) a tak nezaberou příliš místa ani na nočním stolku. I subwoofer nezabere v pracovně, obývacím pokoji či ložnici dominantní postavení a se svými rozměry 23,3 × 18 × 20 cm jej můžete uklidit například i pod postel.