Hlavní navigace

ČSFD má první vlastní seriál. Ukáže, kde se točil Jurský park nebo La La Land

7. 11. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česko-Slovenská filmová databáze se vrhla na vlastní tvorbu. Tak trochu náhodou, jak vysvětluje zakladatel a šéf ČSFD Martin „Pomo“ Pomothy. Původně chtěl natočit jen takovou „youtuberskou legraci“, ale dostal se se štábem do míst, která většina Čechů nenavštívila. A tak vznikl vážněji pojatý čtyřdílný dokumentární seriál Exploring Movie Studios: Warner Bros. Studios.

Jak už název napovídá, Pomo natáčel se studiích Warner Bros nacházejících se v městě Burbank kousek za Hollywoodem. Nedaleko sídlí i Disney a Universal nebo giganti světa televize a nahrávacího průmyslu.

První díl s názvem Jakékoliv náměstí & Venkovní lokace má osm a půl minuty, podívat se na něj můžete podívat na csfd.cz. Pomothyho a Terezu Srbovou v něm provede herec John Kourounis. Ukáže umělé městečko, kde se natočily už stovky filmů nebo seriálů. Mj. některé scény z La La Landu, Gilmorových děvčat či scéna s útěkem přes T-Rexem z prvního Jurského parku.

Prohlídka filmových studií: Warner Bros. Studios Prohlídka filmových studií: Warner Bros. Studios

Další díly odhalí mj. archiv rekvizit a kostýmů z DC Comics (Batman, Superman, Wonder Woman…) a Harryho Pottera. Jejich premiéra je naplánována na 9., 14. a 23. listopadu.

MMF24