Hlavní navigace

ČTÚ: Do mobilní aukce jde všech pět přihlášených zájemců včetně Sazky

15. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Český telekomunikační úřad včera schválil přihlášky všech pěti zájemců o mobilní frekvence. Hlavními kritérii bylo, aby na sebe uchazeči neměli v posledních třech letech uvalenou insolvenci nebo neměli zákaz plnění veřejných zakázek a aby splnili odborné, technické a finanční podmínky aukce.

V soutěži si to nakonec mezi sebou rozdají Telefónica, T-Mobile, Vodafone a dva nováčci Sazka Telecommunications (místo Tasciane) a Revolution Mobile (firma vzniklá z PPF Mobile Services). Oba budou zvýhodněni tím, že pro ně ČTÚ vyhradil důležité bloky v pásmu 800 a 1800 MHz.

 

Sazka a Revolution ale nemusí soutěžit pouze o vyhrazené bloky, ale sebrat klíčová pásma také velkým operátorům. Pokud by se tak stalo, na trojici stávajících společností by zůstaly jen po dvou blocích 2 × 5 MHz v pásmu 800 MHz a šesti blocích 2 × 5 MHz v pásmu 2600 MHz. Viz podmínky a limity aukce.

V příštím týdnu účastníci absolvují školení, včetně provedení 2 cvičných aukcí a jejich vyhodnocení. Zahájení ostré fáze elektronické aukce kmitočtů je plánováno na 11. listopadu 2013. K vydání rozhodnutí o udělení přídělu získaných rádiových kmitočtů by mělo dojít začátkem roku 2014 poté, co úspěšní uchazeči uhradí cenu za vydražené spektrum,“ dodává Martin Drtina, tiskový mluvčí úřadu. 

Zdroj: ČTÚ

Byl pro vás článek přínosný?