Hlavní navigace

Čtyřjádrový smartphone s Full HD displejem za 3000 Kč? V Číně je to realitou

11. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že je Čína zemí neomezených možností a zemí nejšílenějších elektronických hraček jsme si již ověřili několikrát. Číňané nás však stále nepřestávají překvapovat. Díky tamním obřím továrnám mají přístup k levným komponentám a ti šikovnější z nich skládají funkční smartphony. To je i případ značky Neo, která má na svědomí nejeden levný telefon s Androidem – model N002 s dvoujádrem je prý v Číně prodejním hitem. Na webu Gizchina.com se však objevily informace o nástupci tohoto modelu s označením Neo N003.

Neo N003
Neo N003

V minulosti se prý spekulovalo, že půjde o čtyřjádro s displejem o rozlišení 720p. Nakonec však Číňané vyrukovali se specifikacemi telefonu, ve kterých nechybí displej s rozlišením 1920 × 1080. Úhlopříčka pak bude běžných pět palců. Nejvtipnější pak na celém telefonu bude cena – ta je stanovena na 144 USD – v přepočtu tedy nějakých 2 800 Kč. Druhá verze pak bude stát 249 dolarů a měla by být vybavena především vyšší kapacitou interní paměti. Podrobnější parametry zatím nejsou známy. I když se nebude ani zdaleka jednat kvalitativně ani výkonově o telefony srovnatelné s modely běžných značek, je to dobrou ukázkou možností Číňanů.

Pokud si chcete dopřát levný Čínský telefon s Full HD rozlišením a čtyřmi jádry již nyní, můžete si objednat iOCEAN X7, za který zaplatíte o nějakých padesát dolarů víc – 199 USD.

Zdroj: Gizchina