Hlavní navigace

CUDA v PowerDirectoru

26. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Technologie CUDA, která letos konečně přináší své ovoce v podobě aplikací využívajících schopnosti grafických karet Nvidia, si připisuje další úspěch. Po akceleraci fyziky PhysX se rozšiřují možnosti hlavně při zpracování videa. Konvertor Badaboom byl první ukázkou možného využití, byť v poměrně očesané betaverzi. Větší rozruch byl způsoben spoluprací s firmou Pegasys a jejích enkodérem TMPGEnc. Ve středu jsme vás informovali, že CUDA bude uplatněna i novém balíku Adobe Creative Suite 4, konkrétně v programu Adobe Premiere pomocí Elemental RapiHD plug-inu.

Tentýž den oznámila spolupráci s Nvidií i společnost Cyberlink, známá především univerzálním přehrávačem PowerDVD nebo editovacích softwarem PowerDirector. První zmiňovaný program už dlouho dokáže využít síly grafické karty při přehrávání videí (MPEG-2, MPEG-4 AVC), zajímavější pak ale bude akcelerovaná editace v PowerDirectoru. Kromě nutného reenkódování bude možné na video aplikovat Gaussovo rozmazávání, perokresbu a další filtry. Podrobnosti zatím nejsou známy.

Dostupnost nové aktualizace PowerDirectoru 7 je naplánovaná na čtvrtý kvartál letošního roku. V té době by už snad měla být uvedena i verze pro karty ATI, jejíž termín je neustále posunován.

MMF24

Zdroj: Cyberlink

 

Autor článku