Hlavní navigace

Nejočekávanější hra v prvním traileru. Cyberpunk 2077 od tvůrců Zaklínače se blíží

11. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Polské studio CD Projekt Red se momentálně snaží prosadit s karetní hrou Gwent, která letos vyjde i v singleplayerové edici. Fanoušci ale stejně vyhlížejí především Cyberpunk 2077. Velké příběhové RPG z dystopické budoucnosti studio oznámilo již před šesti lety. V lednu 2013 jsme viděli první video ochutnávku a včera firma odhalila i trailer. Neukazuje průchod hrou, ale ukázka již běží na REDenginu 4, takže grafika finální hry by mohla vypadat podobně. Oproti ponurému teaseru, který atmosférou připomínal Blade Runner, trailer připomíná spíš divokou městskou akci ve stylu GTA nebo Watch Dogs. Rozdíl v barevném podání jako by odkazoval k odlišnostem mezi původním Witcherem a datadiskem O víně a krvi, který rozvíjel třetí díl zaklínačské ságy.

Pro CD Project Red to bude první hra nevycházející z fantasy světa Andrzeje Sapkowského. Cyberpunk 2077 se odehrává v nepěkné budoucnosti, které vládnou zlé korporace. Vaše postava, kterou si budete konečně moci zvolit a upravovat, žije v Night City, kalifornském městě, kde žijí kyborgové a vůbec pestrá rasová sbírka.

Nejhorší a nejnebezpečnější místo v Americe, přesto v něm každý chce žít, protože pro každého se tam najde práce. I když nebude zrovna legální. Vy jako neznámá postava „V“ se tímto nelítostným světem budete muset protloukat a plnit různé zakázky, abyste měli na kus žvance.

Detaily o světě nebo příběhu stále neznáme. Tvůrci ale slibují otevřený svět, důraz na singleplayerový příběh (byť ve hře bude i multiplayer) a hlavně žádné mikrotransakce. Ambice jsou nemalé, CD Projekt Red tvrdí, že půjde o ještě větší hru, než byl Zaklínač 3. S tím, jak se vyvíjela celá sága, jsou očekávání upnutá k nové hře na maximální úrovni.

Když však Cyberpunk 2077 vyjde, zatím nevíme. Vydavatel v předloňských hospodářských výsledcích uvedl, že někdy mezi rokem 2017 a 2021. Včera tvůrci řekli, že „až to bude, tak to bude“. Je možné, že novinka dorazí až s novou generací herních konzolí, kterou očekáváme na konci roku 2019 nebo během 2020.

MMF24

Cyberpunk: E3 trailer z roku 2018

Cyberpunk 2077: Teaser z roku 2013