Hlavní navigace

Hodinová ukázka z hraní Cyberpunku 2077 láká na velké věci (video)

28. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

V červnu jsme se po dlouhých letech od oznámení dočkali prvního traileru na chystané RPG Cyberpunk 2077 od polského studia CD Projekt Red. Minulý týden na konferenci Gamescom firma za zavřenými dveřmi ukázala vybraným novinářům i reálné záběry z hraní. Včera se naši severní sousedé smilovali a masivní 48minutový gameplay zveřejnili na YouTubu.

Video ukazuje počáteční výběr postavy (žena nebo muž), možnosti úprav vzhledu a historického pozadí, které se do hry promítne. Schopnosti se nemění ručně, ale dynamicky podle stylu hraní.

Na videu je vidět pouze jedna z misí hlavní kampaně, ale i ta dostatečně ukazuje herní svět i mechanismy. Cyberpunk bude open world, který na rozdíl od předchozích titulů studia budete procházet v pohledu první osoby. Oproti Zaklínači navíc velkou roli budou hrát budovy rozdělené na patra. Hráč dokonce při procházení exteriéry ani interiéry nebude čekat, okolí se automaticky načítá na pozadí a hra bude dokonale plynulá. Ukázka to „prodala“ skvěle.

Velkolepě působí také Night City. Ulice vypadají jako živé, desítky až stovky postav se na ni přirozeně pohybují podle svých denních a nočních cyklů. Vidět byla jízda autem i jedna akční honička, kdy volant převzal parťák, zatímco hráč střílel z okýnka. Tvůrci předvedli i možnosti augmentace postavy pomocí různých cyberware doplňků. To ony budou tím, okolo čeho se hra bude točit a co vám při postupu bude pomáhat. Místo kouzel jako v Zaklínači dostanete sci-fi udělátka jako oční skener přibližující obraz a analyzující objekty a postavy.

https://www.mixcloud.com/Cnews/cnews-fm-199-e3-nov%C3%A9-hern%C3%AD-konzole-a-budoucnost-hran%C3%AD-v-cloudu/

Rozmáchle působí také přestřelky s různými hi-tech zbraněmi, při nichž budete účelně využívat okolní terény a stěny. Jediná mise také ukázala široké větvení dialogů a možností řešení úkolů, vše s následky pro budoucí vývoj hry. Zkrátka si po celých 48 minut nestačíte pořádně vydechnout.

Video neukazuje finální hru, je jen současný stav. Grafika ani animace ještě nejsou 100% hotové, upravovat se budou RPG prvky, fyzika… Však také tvůrci mají ještě dost času. Hra by měla podle původních plánů vyjít do roku 2021. Přesné datum neznáme, ale pulírování k dokonalosti ještě může rok dva zabrat.

Studio navíc nekrvácí, takže ji finanční situace nenutí vydat předčasnou a nevyladěnou hru. Skupina CD Projekt dnes oznámila, že za první půlrok 2018 utržil 168 milionů zlotých (1 miliard korun) a skončila s čistým ziskem 52 milionů (313 milionů korun). Zaklínač se prý stále velmi dobře prodává, firma vydělává na karetní hře Gwent (brzy vyjde její singleplayerová verze) a daří se i obchodu GOG.

KL24

VIDEO S CZ TITULKY

Borci z VideaČesky celý skoro hodinový gameplay přeložili do češtiny.

Byl pro vás článek přínosný?