Hlavní navigace

CZC pokračuje ve vzdorování Googlu. Už prodává i Asus Chromebox a 16GB Moto G

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už je z toho evergreen. E-shop CZC.cz u nás začal prodávat další produkty, které si Google v Česku zatím nepřeje. Pro Chromeboocích od Aceru a Samsungu najdete v nabídce i stolní nettop Asus Chromebox. V katalogu se objevil ve dvou verzích lišících se procesorem a velikostí paměti.

Asus Chromebox
Asus Chromebox

Varianta s Celeronem „Haswell“ a 2 GB RAM je za 5499 Kč, model s rychlejším Intelem Core i3 a 4 GB RAM stojí téměř dvakrát tolik, 11 499 Kč, navíc má v ceně i bezdrátovou myš a klávesnici (anglickou). Za tyto ceny počítače prodává CZC.cz a také Asus.as (provozuje CZC). Jsou srovnatelné s tím, za kolik se oba modely prodávají v Německu nebo Británii, marže prodejce zde nejsou takové jako u Chromebooků.

KL24

Kdo se chce seznámit se systémem Chrome OS, je tohle nejlevnější cesta. Navíc dostane fajn počítač, u kterého si sám může vyměnit SSD i RAM (dva sloty). Kdo se nebojí ztráty záruky, může experimentovat a k Chrome OS přidat i Ubuntu. Pak už bude z Chromeboxu plnohodnotný počítač se vším všudy.

Asus Chromebox
CPU Celeron 2955U (2 × 1,4 GHz, 2 MB L3) Core i3-4010U (2 × 1,7 GHz, 3 MB L3)
RAM 2 GB 4 GB
úložiště 16 GB M.2 SSD + 100 GB Google Drive na dva roky
síť Ethernet 10/100/1000 Mb/s, Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0
vstupy a výstupy 4 × USB 3.0, HDMI, DisplayPort, audio jack, čtečka SD karet

CZC.cz začal prodávat také další Motorolu. Po Moto E a základní 8GB verzi Moto G má také 16GB variantu „géčka“. Příplatek oproti 8GB je 1400 Kč, telefon je za 5990 Kč. Samozřejmostí je záruka stejně jako to, že je telefon pouze v angličtině. Problém není s českou klávesnicí ani aplikacemi, ale systém bude anglicky do té doby, než byste jej svépomocí nenahradili ROM z Google Play Edice. Tím ale můžete ztratit záruku. CZC.cz také jedná o tom, že do nabídky zařadí i 8GB Moto G s LTE a slotem pro microSD kartu.

Byl pro vás článek přínosný?