Hlavní navigace

D-Link představil bezdrátový router s baterií, USB a minimálními rozměry

21. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost D-Link do své nabídky bezdrátových routerů přidala kompaktní zařízení s názvem DIR-506L SharePort Go. Router má minimální rozměry, přesto však nabízí většinu funkcí, co zvládnou robustnější kolegové.

 

Nabízí jediný 10/100 Mb/s port pro připojení kabelu, switch by se do zařízení o těchto rozměrech (102,9 × 22,3 × 79,8 mm) nejspíš ani nevešel. Bezdrátová část pak podporuje standard 802.11n, díky dvěma integrovaným anténám se maximální přenosová rychlost vyhoupla na 300 Mb/s.

Router můžete rázem proměnit v úložiště – stačí, když do USB portu připojíte externí disk. Port však lze využít i pro dobíjení telefonu. DIR-506L není zcela závislý na elektrické zásuvce, v krajním případě totiž můžete využít služeb integrované baterie, která by měla zařízení udržet při životě až čtyři hodiny. Za normálního chodu je pak zařízení nabíjeno pomocí USB kabelu.

D-Link DIR-506L

D-Link DIR-506L

125 gramů vážící prcek je tak ideálním společníkem na cesty, doma jej využít sice můžete, ale na to jsou tu jiné kalibry. D-Link DIR-506L sice ještě není v českých obchodech, v zahraničí jej ale můžete sehnat za cenu okolo dvou tisíc korun.

Zdroj: SmallNetBuilder, D-Link

Byl pro vás článek přínosný?