Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Teleskop Kepler skončil. Pozoroval půl milionu hvězd a objevil 2662 planet. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 1. 11. 2018 12:22

    ElPavel (neregistrovaný)

    Primární cíl mise TESS je v průběhu dvou let prozkoumat nejjasnější hvězdy v blízkosti Země na možnou přítomnost tranzitující exoplanety, předpokládaný počet cílů je 200 000 hvězd. Projekt TESS bude používat pole z širokoúhlých kamer k provedení celooblohové prohlídky. S TESS bude možné studovat hmotnost, velikost, hustotu a oběžné dráhy velkého množství malých planet, včetně vzorku terestrických planet v obyvatelné zóně své mateřské hvězdy. TESS bude poskytovat hlavní cíle pro další charakterizaci pomocí teleskopu Jamese Webba, stejně jako jiné velké pozemní a kosmické teleskopy budoucnosti.
    Předchozí průzkumy s pozemními dalekohledy objevily především obří exoplanety. TESS bude naopak zkoumat velké množství malých planet kolem nejjasnějších hvězd na obloze. TESS bude zaznamenávat nejbližší a nejjasnější hvězdy hlavní posloupnosti hostující tranzitující exoplanety, které jsou nejvhodnějšími cíli pro podrobné prozkoumání.

    Zdroj: Wikipedia