Hlavní navigace

Dálkový ovladač Samsung mění tlačítka za Touchpad a hlasové ovládání

7. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Taky si říkáte, že dálkový ovladač přestává k ovládání televize stačit? Pravděpodobně nebudete jediní, kdo se začíná v narůstajícím objemu tlačítek pro nejrůznější funkce ztrácet. Staré ovladače si vesměs vystačily s tlačítky pro přepínání programů a ovládání hlasitosti, dnes by ale pochodily jenom velmi obtížně. Moderní televizní přístroje jsou vybaveny nepřeberným množstvím funkcí a zejména v kombinaci s internetovým připojením a různými externími vstupy se ze zařízení do ruky stává taková menší klávesnice.

Dálkový ovladač Samsung s Touchpadem

To ale neplatí pro nový ovladač od Samsungu. Většina tlačítek zmizela a byla nahrazena Touchpadem v kombinaci s hlasovým ovládáním přirovnatelným k Siri (tedy jedné ze současných inovací Applu dovolující ovládání hlasem). Pár jich sice zůstalo, ale téměř se vším ostatním se bude manipulovat pomocí Touchpadu ve vrchní části ovladače. Změnu hlasitosti nebo přepnutí programu pak provedeme hlasovým příkazem směřovaným do integrovaného mikrofonu.

Za povšimnutí také stojí zabudované infračervené a BlueTooth rozhraní, která jsou využívána současně za účelem snížení odezvy. Již nyní je přislíbená podpora pro některé chytré televize, přičemž by měla být zajištěna kompatibilita se širokou škálou Set-top-boxů a multimediálních přehrávačů. Samsung plánuje vedení zařízení na trh v průběhu letošního roku.

Zdroj: Gizmodo