Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Další benchmarky Ryzenu se dostaly ven. Osmijádro R7 1700X v Sandře a Passmarku. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 12. 2. 2017 11:34

    ptipi

    Podle informací, které jsou k dispozici je Ryzen uvnitř jádra širší (má více paralelních výpočetních jednotek), ale jednodušší (hůře se bude chovat ve skocích, při extrakci OoO apod.).
    Takže v syntetickém kódu, kde jde snadno extrahovat OoO, se bude chovat parádně. Ve chvíli kdy mu předhodíš reálný kód (a výpočet fyziky se tomu může blížit), kde se hůře vytahuje paralelismus uvnitř vlákna, relativně ztratí. Podobně se choval Bulldozer a můžeš si toho všimnou i v těchto testech (postnutý google doc), že v polovině je schopný konkurovat stejně taktovanému i7-7700k! To je v reálném testu absurdní - normálně se FX na i7 nechytá ani na základních taktech.
    Počkej na testy v aplikacích a z normálních zdrojů, kde jen nepřepočítávají, ale skutečně testují (jen poslední sloupec je test).