Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Další benchmarky Ryzenu se dostaly ven. Osmijádro R7 1700X v Sandře a Passmarku. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 13. 2. 2017 7:23

    jojioo

    V čom kecám?

    AMD: 8MB cache - 16 mm2.
    Intel: 8MB cache - 19,1 mm2.

    21,85% viac MB na mm2.

    Branch predictor, ...

    A bolo by dobré si ujasniť, čo je vlastne syntetický test.

    V kompresii, šifrovaní a usporiadavaní ZEN dosiahol pomerne slušné výsledky a pritom si nemyslím že by sa jednalo o viac syntetické benchmarky ako tá fyzika (prakticky len násobenie matíc). Možno v tých prvočíslach...

    Stále to vidím takto, v optimalizovanom kóde ktorý využíva 256b FMA (čo je možné vo fyzike a niektorých overovaniach prvočísiel) bude Intel rýchlejší kvôli širším FMA vektorom.

    A v neoptimalizovanom kóde bude zase lepší ZEN, vďaka viac pipeline je schopný za takt vykonať 4 integer + 4 float operácie, zatiaľčo Intely sú obmedzené na 4 integer alebo 2 int + 2 float.

    Inak to usporiadávanie môže napovedať že branch predistor je vpohode (veľa porovnaní tj veľa skokov a ZEN tam určite ešte nemal hinty od kompilátora)