Hlavní navigace

Další fotka levného iPhonu, mohl by vypadat jako Nokia Lumia 820 (spekulace)

22. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

S blížícím se červnem a vývojářskou konferencí Applu WWDC 2013 se začínají rozjíždět spekulace o nových produktech. Všichni počítají s evolučním iPhonem 5S, který bude mít ve stejném těle jako pětka výkonnější procesor. Vedle toho se však Apple pravděpodobně odhodlá k výrobě dalšího modelu, který by měl zaujmout nižší cenou. Na rozdíl od nejvyšších modelů nebude vyroben z hliníku, jeho záda budou polykarbonátová. Pohánět by jej měl SoC Apple A5, který v současné době naleznete v iPadu mini a iPodu Touch, dříve v iPadu 2 a iPhonu 4S. V modifikované jednojádrové verzi bez integrované RAM jej Apple využívá i v Apple TV.

S největší pravděpodobností se dočkáme toho, co jsme u Applu viděli i v dalších produktových řadách – typicky iPodů. Nejvyšší prémiový model (tehdy iPod Classic) bude doplněn o levnější modely (Nano, Shuffle, Touch). A stejně jako u iPodů i levnější telefony se budou prodávat ve více barvách. Naopak prémiové modely zůstanou ve dvou barevných kombinacích.

Budget iPhone

Na blogu společnosti Tactus se objevil příspěvek, který odhaluje údajná záda levnějšího iPhonu. Prý by se mělo jednat o polykarbonátovou skořepinu, která by potvrdila předchozí spekulace. Svými rozměry se jedná o pár milimetrů větší půdorys, než měli iPhone 4 a 4S. Úhlopříčka displeje by tedy měla být 3,5“ s původním rozlišením Retina.

A pokud vám plastová záda budgetového iPhonu něco připomínají, pak to bude pravděpodobně Nokia Lumia 820. Ta má podobné rysy za zakulacenými hranami, ostřeji kulatými rohy a rovnými zády. A i Finové použili polykarbonát.

Zdroj: Tactus.com