Hlavní navigace

Další informace o obchodu s aplikacemi již za pár dní [Windows 8]

2. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve Windows 8 Developer Preview, který můžete dodnes zdarma stáhnout a požívat, nebyl obchod ještě k dispozici. Další podobnosti na nás čekají 6. prosince, kdy Microsoft v San Franciscu bude dvě hodiny předvádět svůj Marketplace, zde pojmenovaný jako Windows Store. Otázka zní, jestli nás něco může překvapit. Víme, že aplikace pro prostředí Metro nebude možné získat jinak než prostřednictvím obchodu. Napevno se sváží s účtem Windows Live, nikoliv však s běžnými lokálními uživatelskými profily, které v současnosti běžně používáme.

Tip: Zdarma: stahujte Windows 8 Developer Preview

Zakoupené aplikace budete moci nainstalovat až na pět strojů s Windows 8, takže nebudete muset zvlášť nakupovat na tablet a stolní počítač. Běžné desktopové programy přes Marketplace stahovat nebudeme, ač v něm budou propagovány, pokud splní nároky Microsoftu. V obchodě se tak objeví vlastně jen odkaz na stažení, ovšem informace o licenci placených položek se v něm logicky ukládat nebudou, tyhle věci se u desktopových aplikací budou řešit jako doposud.

6. prosince má rovněž vyjít velká podzimní aktualizace dashboardu konzole Xbox 360. Testeři již měli možnost spatřit nové funkce obchodu. Bude mít tento obchod něco společného s tím ve Windows 8? Uvidíme za pár dnů.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Zdroj: ZDNet