Hlavní navigace

Další monstrproces? MPAA chce zavřít úložiště Hotfile

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americká filmová asosiace podala k floridskému soudu nový spis proti Hotfilu. Kombinuje všechny předchozí menší žaloby a reaguje i na proces s Megauploadem. Hotfile prý totiž funguje úplně stejně.

MPAA tvrdí, že 90 % stažených souborů jsou ty, které porušily autorská práva. Celkem jde o miliardy stažení děl, která náleží filmovým a televizním tvůrcům. Dokonce téměř každý uživatel Hotfilu je zapojen do porušování práv, píše obžaloba.

Hotfile

Problém je prý v tom, že Hotfile o nelegálním sdílení ví a postavil na tom celý byznys. Navíc i uživatele motivuje k tomu, aby porušovali zákon. Provozovatelé podle MPAA ani netrestají ty, kteří opakovaně porušili autorská práva (resp. jim byly smazány nahlášené soubory). A Hotfile navíc odměňoval uploadery (teď už ne).

Teoreticky může být na Hotfile proveden stejný zátah jako na Megaupload. Situaci určitě budeme dále sledovat. A stejně jako minule i proti Hotfilu by se jednalo o mezinárodní akci. Servery sice znovu sídlí na USA, ale samotná firma má základy v Panamě. Ale Panama má se Spojenými státy velmi těsně vazby. Ale kde sídlí provozovatelé a jejich účty, to zatím nevíme.

CS24

Žaloba MPAA pro Hotfilu

Mpaa Hotfile Summary

Zdroj: TorrentFreak